Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

VIDEO Primarul din Alba Iulia, Gabriel Pleșa: Îmi doresc foarte mult SĂ EVITĂM CARANTINAREA, dar depinde de evoluția situației

Publicat

Primarul din Alba Iulia, Gabriel Pleșa, a declarat pentru Alba24 că nu își dorește carantinarea municipiului dar că în această decizie va cântări și evoluția situației sanitare în următoarele zile. 

Joi, la Alba Iulia au fost raportate oficial 113 de infectări cu Sars-Cov-2 în 24 de ore, incidența ajungând (fără datele de vineri) la 10,49 la mie. 

În oraș erau joi 800 de cazuri active. 

Întrebat despre posibila carantinare a orașului, Gabriel Pleșa a spus că va face tot posibilul pentru a o evita.

”Vrem să vedem evoluția în următoarele zile.

Îmi doresc foarte mult să evităm carantinarea orașului, cel puțin măsurile care afectează foarte foarte tare mediul economic și învățământul.

Dar categoric dacă categoric dacă lucrurile vor merge în aceeași direcție cum din păcate au mers în ultimele două săptămâni, va trebui să ne gândim la anumite măsuri: în mijloacele de transport în comun, în piețe, în supermarketuri și acolo unde există aglomerații urbane.

Dar, încă o dată, voi face tot posibilul să evităm carantina.

Sigur, și noi va trebui să ne supunem măsurilor care sunt luate de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, un for care decide astfel de lucruri.

Îmi doresc extrem de mult să nu mai ajungem în situația din decembrie anul trecut” a spus Gabriel Pleșa.

Citește și – 14 octombrie: 328 de infectări noi în județul Alba. LISTA localităților din care provin cazurile și incidența

Acesta le-a recomandat cetățenilor să nu mai interpreteze regulile legate de portul măștii și să poartea masca cel puțin în momentele în care la un loc sunt mai mult de două persoane.

Vezi și Modele de DECLARAȚIE pe propria răspundere și ADEVERINȚĂ de angajator. Documente obligatorii pentru nevaccinați, după ora 20.00, în localitățile cu incidență peste 6 (weekend) și peste 7,5 (toată săptămâna)

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax