Connect with us
Publicitate

AIUD

Femeia din Aiud care a ÎNJUNGHIAT un bărbat la o petrecere va fi rejudecată pentru tentativă de omor calificat

Publicat

cutit, femeie

O petrecere care s-a încheiat cu o înjunghiere. Marcela Mărcuș din Aiud va fi rejudecată de magistrații Tribunalului Alba pentru tentativă de omor calificat. Femeia a fost judecată în primă instanță pentru tentativă de omor, fapt pentru care a primit 4 ani de închisoare. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, au făcut apel la decizia primei instanțe și au cerut ca femeia să fie judecată pentru o tentativă de omor calificat nu doar pentru tentativă de omor. Magistrații de la Curtea de Apel Alba Iulia, au admis cererea făcută de procurori și cazul se va întoarce la Tribunal pentru rejudecare.

După ce au consumat mai multe băuturi alcoolice în data de 11 noiembrie 2017, la un bar din Aiud, patru persoane s-au retras în apartamentul lui Marcela pentru a continua petrecerea.

Alături de un litru de vinars cei patru au petrecut, au dansat și au cântat. Petrecerea s-a terminat în momentul în care F. Victor a pornit o discuție mai aprinsă cu T.M., o prietenă de a lui Marcela. Cea din urmă i-a zis lui Victor să plece din casă dar acesta nu a vrut, discuția a degenerat, cei trei au început să se certe și Marcela a luat un cuțit de pe masă și l-a lovit pe bărbat în zona toracică foarte aproape de inimă.

CITEȘTE ȘI: Tentativă de OMOR la Aiud. O femeie a înjunghiat un bărbat, după o „petrecere” în apartament

Bărbatul rănit a ieșit din casă și pe drum și-a dat seama că rana provocată de cuțit este gravă și s-a întors din drum, înapoi în apartament.

Acolo a și fost găsit în stare gravă de cei de la ambulanță.

Marcela a fost arestată preventiv și pentru fapta sa a fost condamnată în 16 aprilie de magistrații Tribunalului Alba la 4 ani de închisoare cu executare și la plata sumei de 1.440,07 lei către Spitalul Județean Alba, sumă ce reprezintă cheltuielile ocazionate cu spitalizarea victimei.

La termenul din data de 02.04.2018 inculpata, prin apărătorul său, a solicitat schimbarea încadrării juridice din infracțiunea de tentativă la omor calificat în infracțiunea de vătămare corporală, solicitare respinsă de instanță, având în vedere că din actele medicale rezultă că leziunile au pus în pericol viața victimei, lovitura aplicată cu cuțitul fiind situată în zona inimii, astfel că în raport de intensitatea loviturii, obiectul folosit, zona vizată și leziunile cauzate, reliefează intenția de a suprima viața victimei.

” …condamnă pe inculpata MĂRCUȘ MARCELA, la 4 ani închisoare (…)  admite acţiunea civilă exercitată de partea civilă Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia şi în consecinţă, obligă inculpata la plata sumei de 1.440,07 lei precum şi la plata dobânzii legale aferentă acestei sume până la achitarea integrală a debitului, în favoarea acesteia, reprezentând cheltuielile ocazionate cu spitalizarea victimei..” se arata în decizia magistraților Tribunalului Alba din data de 16 aprilie 2018.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, au făcut apel și au cerut schimbarea încadrării juridice din infracţiunea de tentativă la omor în infracţiunea de tentativă la omor calificat.

După 6 luni de judecată la Curtea de Apel din Alba Iulia, în data de 8 noiembrie, magistrații au admis apelul procurorilor și au trimis spre rejudecare la Tribunalul Alba dosarul sub acuzația de tentativă omor calificat.

”Admite apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba şi de inculpata Mărcuş Marcela împotriva sentinţei penale pronunţată de Tribunalul Alba. Dispune schimbarea încadrării juridice a faptei reţinute în sarcina inculpatei din infracţiunea de tentativă la omor, (…) în infracţiunea de tentativă la omor calificat. (…) Desfiinţează, în totalitate, sentinţa penală atacată şi dispune trimiterea cauzei spre rejudecare aceleiaşi instanţe.”

În art.33 din Noul Cod Penal, alin. 2 este stipulat că tentativa se sancţionează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru infracţiunea consumată, ale cărei limite se reduc la jumătate.

Omorul calificat se pedepseşte cu detenţiune pe viaţă sau închisoare de la 15 la 25 de ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

 

 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax