Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Stadiul lucrărilor la A10, între Aiud și Alba Iulia, lotul 2. CNAIR: Se lucreză la terasamente, poduri și pasaje

Publicat

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a publicat imagini cu șantierul lotului 2 al autostrăzii Sebeș – Turda, între Aiud Sud și Alba Iulia Nord.  Lucările par să se desfășoare destul de lent, în acest moment se lucrează la terasamente, relocări, etc.

„În prezent se execută lucrări la terasamente (montaj cămine dren, finisare taluz, așternere pământ vegetal, umpluturi, drum de întreținere, așternere mixtură asfaltică), poduri și pasaje (armare placa suprabetonare, armare grindă) drenaj ape, relocări, umpluturi, etc. Imaginile au fost realizate săptămâna trecută” a transmis CNAIR.

Șefii de la Drumuri sunt optimiști și spun că “loturile 1 şi 2 ale Autostrăzii Sebeș-Turda, cu siguranţă, vor fi finalizate anul viitor”, însă cei de la Asociația Pro Infrastructuta îi contrazic.

„În ritmul actual, cu progres zero, putem spune că termenul de finalizare sau măcar de deschidere a circulației este în aer.

În plus, relocarea rețelelor electrice bate și aici pasul pe loc, ca pe tronsonul vecin, operațiunile de mutare a stâlpilor de curent nefiind rezolvate la 5 luni de la emiterea deciziei de expropriere pentru terenurile necesare.

Chiar dacă, într-un scenariu optimist, lucrările la terasamente și asfalt vor fi duse la bun sfârșit în 2020, lipsa unei mobilizări consistente la structuri și relocări de utilități riscă să ducă finalizarea întregului șantier după acest an. Contractul este în vigoare din 2014, iar prima autorizație de construire a fost emisă în 2015. Stadiul fizic, în teren, este de aproximativ 50%.

Solicităm oficialilor din Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere mai multă proactivitate în monitorizarea acestui obiectiv. Acceptarea tacită a unui ritm de lucru care nu are nicio legătură cu termenele asumate contractual nu va face decât să încurajeze și pe viitor asemenea comportamente” spune Asociația Pro Infrastructura.

Cele mai mari probleme sunt la Lotul 1. Lotul are 17 kilometri, de la intrarea pe autostradă de la Sebeș până la Pârâul Iovului, la ieşire din Alba Iulia. De lucrări se ocupă Asocierea Impresa Pizzarotti & C SpA – Pomponio Construcţii SRL. Valoarea contractului este de 541.739.137,21 lei (fără TVA).

Anul acesta au fost recepționate loturile 3 și 4 din Autostrada Sebeş – Turda. Loturile 3 şi 4 ale autostrăzii însumează 28,75 kilometri şi asigură legătura între Aiud şi Turda. Loturile 1 şi 2 unesc Sebeşul şi Aiudul, având o lungime de 41,25 kilometri.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax