Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Parcul Tineretului și lacul din Sebeș, refăcute cu peste 5 milioane de lei. Iarna va fi patinoar. Vara, loc de relaxare

Publicat

parcul tineretului sebes

Peste 5 milioane de lei, adică în jur de 1,2 milioane de euro va costa reamenajarea Parcului Tineretului și a lacului din municipiul Sebeș. Licitația pentru execuția lucărilor a fost lansată zilele trecute și este deschisă până în 26 noiembrie. Câștigătorul licitației va fi anunțat anul viitor în luna martie. Asta înseamnă că parcul ar urma să fie terminat undeva în primăvara anului 2020, având în vedere că durata de execuție a lucărilor se estimează a fi de 12 luni.

Teren de hochei și patinoar pe timp de iarnă, plimbări cu barca și loc de relaxare pe timp de vară. Așa se poate descrie în câteva cuvinte întreaga idee de reamenajare a lacului din Parcul Tineretului. În ceea ce privește parcul, aici se dorește o reamenajare totală, o nouă fântână arteziană, pavilion pentru spectacole cu gradene, alei noi, spațiu de joacă pentru copii, mobilier urban, ilumnat nou și altele. Pentru toate acestea, lucrările vor costa 5.052.680,8 lei fără TVA, iar organizarea de şantier 72.685,37 lei fără TVA.

Potrivit HCL din 2017 privind „Reamenajarea Parcului Tineretului: Reamenajare Lac”, se vor realiza următoarele:

parcul tineretului sebes

Reamenajare PARC

– refacerea zonelor verzi, refacerea statuii „Monumenul Erolilor” mai aproape de mijlocul parcului, în așa fel încât să permită depunerea de coroane fără călcarea zonelor verzi:
– demolarea fântânii arteziene și propunerea uneia noi în zona accesului principal, de unde se va realiza un curs de apă care să străbată jumătatea nordică a parcului până la scurgerea în lac;
-amenajarea unor gradene la gura scurgerii cursului de apă în lac:
– construirea unui pavilion de lemn destinat diverselor evenimente și ceremonii în proximitatea gradenelor:
– amenajarea unui loc de joacă pentru copii, împreună cu spațiu acoperit destinat părinților, reamenajarea spațiilor verzi prin gazonarea terenului, rondouri de flori:
– mobilier urban:
– reabilitarea rețelei de iluminat ambiental în parc:
– integrarea ansamblului bisericesc în contextul modernizării parcului:
– refacerea zonelor de acces auto, refacerea zonelor pietonale.

Se propune, de asemenea, creșterea numărului spaţiilor de parcare: se vor amenaja 71 de locuri.

parcul tineretului sebes

Refacerea lacului:

– se va reface sistemul de alimentare cu apă;

– construirea unui debarcader în partea de nord a lacului, care, pe lângă stricta funcțiune de închiriere a ambarcațiunilor de agrement, să poată fi utilizat și ca spațiu de relaxare, plimbare:

– se dorește reamenajarea lacului astfel încât vara să fie destinat plimbărilor cu barca, iar iarna să fie amenajat patinoar și teren de hochei.

[ngg src=”galleries” ids=”439″ display=”basic_slideshow”]

Construcția pentru terenul de hochei se va realiza integral din beton armat monolit și va fi amplasată în interiorul lacului de agrement, sub forma unei plăci de beton armat de 20 cm grosime cu fundații cintinue rigide și elevații de beton armat monololit.

Suprafața de joc se va situa la circa 30 de cm sub luciul apei în perioada de vară, în așa fel încât publicul poate să profite de întreaga suprafață de luciu de apă.

În perioada de iarnă, cota apei va coborî până la edificarea suprafeței de joc. Suprafața înghețată va fi menținută prin intermeniul unui sistem de refrigerare, specific.

Potrivit aceluiași proiect, durata lucărilor ar fi de 12 luni, plus încă două pentru obținerea de avize. Asta ar însemna ca parcul și lacul să fie terminate undeva în primăvara anului 2020.

Firmele interesate își pot depune ofertele până în 26 noiembrie.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax