Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Şeful Romarm alături de un secretar de stat, trimiși de urgență pentru a investiga explozia de la Fabrica de Arme Cugir

Publicat

fabrica de arme cugir 2

O echipă a Ministerului Economiei a fost trimisă de urgenţă luni după-amiaza la fabrica de armament de la Cugir pentru a investiga explozia puternică ce a avut loc în jurul orei 11.00. Reamintim faptul că în urma unei explozii, urmată de un incendiu, o femeie în vârstă de 51 de ani și-a pierdut viața, la Fabrica de Arme Cugir.

Vezi și FOTO-VIDEO: EXPLOZIE de muniție și INCENDIU la un depozit al Fabricii de Arme din Cugir. O persoană DECEDATĂ

La ordinul ministrului Economiei, Dănuţ Andruşcă, o echipă a Ministerului Economiei, formată din secretarul de stat Ion Radu, responsabil cu industria de apărare, Marius Ioana, directorul general al Romarm şi persoane abilitate din cadrul structurii pentru situaţii de urgenţă de la nivelul Ministerului, se deplasează de urgenţă la Fabrica de Arme Cugir pentru a investiga incendiul raportat.

CITEȘTE și EXCLUSIV: Mărturii șocante după explozia de la Cugir. ”Mâna trăgătorului a luat foc. Muniția, scoasă din mână în mână”

„Ministerul Economiei este în strânsă legătură cu toate instituţiile abilitate implicate în această situaţie de criză, în vederea înlăturării efectelor. Aceasta este o situaţie de urgenţă încă în desfăşurare şi vom reveni cu detalii pe măsură ce reprezentanţii Cugir, ai Ministerului şi ai Parchetului, aflaţi la faţa locului vor fi în măsură să le furnizeze”, se afirmă într-un comunicat de presă al Ministerului Economiei.

O femeie în vârstă de 51 de ani a decedat luni în urma unei explozii urmată de un incendiu puternic la Fabrica de Arme SA Cugir. Explozia s-a produs într-un tunel subteran de testare a muniţiei.

Citește și DOSAR PENAL deschis în urma exploziei și a incendiului de la Fabrica de Arme Cugir. Poliția investighează cazul

Pe schimb lucrau 12 bărbaţi şi 7 femei, victima fiind singura persoană care nu a reuşit să iasă. La faţa locului au intervenit peste 30 de pompieri şi voluntari cu mai multe autospeciale. Au fost chemate echipaje din Hunedoara şi Sibiu.

După câteva ore de la producerea exploziei, Fabrica de Arme Cugir a fost evacuată. Cei aproximativ 1.000 de angajaţi au fost trimişi acasă.

Societatea unde a avut loc explozia este o filială a Companiei Naţionale Romarm şi produce muniţie şi armament, atât pentru piaţa civilă cât şi pentru cea militară. Cea mai mare parte a producţiei este furnizată la export.

Citește și „Corupția ucide la Fabrica de Arme Cugir”: Declarațiile deputatului Florin Roman după incendiul de luni

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax