Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Cum poți scăpa de aglomerația dintre Sebeș și Alba Iulia. Drumul Vurpăr-Pâclișa, asfaltat și practicabil

Publicat

YouTube video

Lucrările de asfaltare la tronsonul de drum care face legătura între Pâclișa și Vurpăr sunt aproape finalizate, iar drumul este perfect practicabil. Mai sunt doar două puncte, în zona unor podețe, care au rămas deocamdată fără asfalt, dar și acestea vor fi rezolvate în câteva zile. Chiar și așa, se poate circula, inclusiv prin zonele respective. 

DJ 107 A Vurpar Paclisa (8) lucrari drum pod

Acesta este în acest moment unul dintre cele mai importante drumuri din județ pentru că reprezintă o alternativă la drumul național care face legătura dintre Alba Iulia și Sebeș, extrem de aglomerat.

În prezent, pe sectorul de drum se lucrează la rigole și în zona unor podețe. De asemenea, marcajul nu a fost încă aplicat, astfel că șoferii sunt sfătuiți să circule cu prudență.

Pentru a ajunge la Alba Iulia fără a aștepta cu orele în trafic, puteți folosi acest drum. Din Sebeș trebuie să ajungeți la Vințu de Jos, cea mai puțin aglomerată rută fiind pe la Vințișoara. Din centrul comunei Vințu de Jos, va trebui să urmați drumul 705 B, spre Vurpăr, iar de acolo, spre dreapta, pe 107 A, spre Pâclișa (cartier al municipiului Alba Iulia).

Deschiderea oficială a drumului se va face după preluarea lucrării de către Consiliul Județean Alba.

Potrivit vicepreședintelui instituției, Marius Hațegan, termenul de finalizare a lucrării era luna decembrie a acestui an. Tronsonul de drum asfaltat are aproximativ 4,2 kilometri.

Drumul județean DJ 107 A va putea prelua o parte importantă din traficul care blochează în fiecare zi Drumul Național 1, între Alba Iulia și Sebeș, în special la orele de vârf, unde timpul de așteptare pentru cei mai puțin de 15 kilometri, ajunge să treacă de o oră.

DJ 107 A Vurpar Paclisa (7)

Lucrările sunt executate de Newanport Company și costă 3,6 milioane de lei (TVA inclus).

Drumul județean DJ 107A asigură legătura între judeţul Alba şi judeţul Hunedoara, cu plecarea din Alba Iulia, traversând localităţile Pâclișa, Pârâu lui Mihai, Vurpăr, Câmpu Goblii, Dealu Ferului, Mereteu, Blandiana, Sărăcsău, până la limita cu judeţul Hunedoara.

Tronsonul de drum județean DJ107A poziționat de la km 3+900 – km 8+118.00, respectiv de la limita intravilanului localității Alba Iulia până în apropierea localității Vurpăr, avea durata de exploatare depășită, prezentând numeroase degradări la nivelul căii de rulare cât și cedări ale structurii rutiere.

DJ 107 A Vurpar Paclisa (15)

Elementele geometrice nu corespundeau cerințelor de trafic actual și de perspectivă, iar lucrările de colectare și evacuare a apelor eraut nefuncționale și cu gabarite depășite.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax