Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Rugăciunea „Tatăl Nostru” va fi modificată. Noul text va fi supus atenției Vaticanului, pentru aprobare

Publicat

Icoana-Intrarii-Domnului-in-Ierusalim

Un pasaj din rugăciunea ”Tatăl Nostru” va fi modificat. În urma unei adunări generale a episcopilor italieni, a fost aprobată traducerea celei de-a treia ediții a textului ”Roman Missal”, o traducere care a luat mai mult de 16 ani pentru a fi finalizată.

Adunarea generală a Conferinţei Episcopale Italiene a aprobat traducerea italiană a celei de-a treia ediţii a “Roman Missal”, operaţiune care a durat peste 16 ani, timp în care episcopi şi experţi au lucrat la îmbunătăţirea textului din punct de vedere teologic, pastoral şi stilistic, informează RAI, potrivit RADOR.

Cu acest prilej va intra în vigoare şi noua versiune a rugăciunii “Tatăl Nostru” (în care versetul „şi nu ne duce pre noi în ispită” va fi înlocuit cu “nu ne lăsa să cădem în ispită”).

În intenţia episcopilor, publicarea noii ediţii constituie o oportunitate de a contribui la reînnoirea comunităţii ecleziale în urma reformei liturgice.

Textul noii ediţii va fi supus atenţiei Vaticanului, după care va intra în vigoare şi noua versiune a rugăciunii Tatăl nostru.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    vineri, 16.11.2018 at 20:48

    Ar trebui schimbata toata, ca este o cersetorie.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax