Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Meditaţii gratuite pentru elevi la Colegiul Național „Bethlen Gábor” Aiud prin proiectul „Acces la succes”

Publicat

Colegiul National Bethlen Gabor Aiud

În luna noiembrie 2018, la Colegiul Național „Bethlen Gábor” din Aiud a început derularea Proiectului privind Învățământul Secundar (ROSE), subdenumit „Acces la succes”. Prin intermediul acestuia, elevii din clasele IX-XII vor beneficia gratuit de activităţi de pregătire pentru Bacalaureat, oferite de profesorii de specialitate din cadrul liceului.

Beneficiarii direcți ai proiectului sunt 253 elevi de nivel liceal din cadrul colegiului, repartizați după cum urmează: din clasa a IX-a – 56 elevi, din clasa a X-a – 57 elevi, din clasa a XI-a – 66 elevi și din clasa a XII-a – 74 elevi.

Obiectivul prioritar al Colegiului „Bethlen Gábor” este și va rămâne acela ca școala să ofere accesul egal la o educație de calitate, de care să beneficieze elevii, părinții, dar și comunitatea și societatea, prin formarea unor tineri bine pregătiți, capabili să se integreze social și profesional, devenind astfel o instituție de învățământ performantă la nivel județean și național.

În scopul obținerii unor rezultate mai bune la examenul de bacalaureat, prin creșterea promovabilității, dar și prin creșterea mediei de absolvire, dată fiind posibilitatea accesării de granturi, colegiul a obținut selecția în runda a II-a a proiectelor finanțate de Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare, implementate de către Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice pe o perioadă de 4 ani, respectiv 2018 – 2022.

După consultarea cu elevii, profesorii și părinții prin chestionare, au fost sugerate trei tipuri de activități pentru îmbunătățirea calității educației: activități extracurriculare organizate de profesorii de specialitate şi diriginți, constând în excursii, școli de vară, vizite la diferite instituții de cultură, dar și de învățământ superior, activități de recuperare a materiei la disciplinele de la bacalaureat și activități de consiliere și orientare, oferite prin firme de specialitate. Acestea vor duce la creșterea motivației elevilor pentru activitatea de învățare.

Până la sfârșitul anului 2018, timp de șapte săptămâni, vor avea loc activități susținute de profesorii de specialitate, gratuite pentru elevi, la disciplinele la care aceștia vor susține examen de bacalaureat, astfel: pentru clasele a IX-a și a X-a vor fi pregătiri prin activități de recuperare a lacunelor la disciplinele limba română și matematică, la clasele a XI-a vor avea loc activități de inițiere pentru bacalaureat la limba română, limba maghiară și matematică, iar pentru clasele a XII-a vor avea loc activități intensive de pregătire a elevilor pentru examenul de bacalaureat pentru toate disciplinele de examen, respectiv: limba și literatura română, limba și literatura maghiară, matematică, biologie, informatică, geografie și chimie. Planificările specifice și orarul sunt afișate la Colțul ROSE din cadrul școlii.

Pentru activitățile de consiliere și orientare profesională grupul țintă este alcătuit din 56 de elevi ai clasei a IX-a şi 74 de elevi ai clasei a XII-a, care vor fi testați și sprijiniți pentru orientarea în carieră.

De asemenea, vor fi achiziționate laptopuri și programe specifice care vor ajuta elevii în accesul lor spre succes.

Echipa de proiect se bucură de sprijinul conducerii Colegiului Național „Bethlen Gábor”, prof. director Szőcs Ildikó și este formată din:

Coordonator de Grant – Ana Maria Popa

Responsabil financiar și pentru întocmirea actelor adiționale – Varga Eva

Responsabil achiziții – Szilágyi Robert

Responsabil pentru pregătirea suplimentară Bacalaureat/Educație remedial – Bartha Melinda

Responsabil activități extracurriculare – Gábor Elena Ela

Responsabil pentru monitorizare și promovarea proiectului – Grațiela Tiutiu.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax