Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Deputatul Corneliu Olar a pierdut procesul cu ANI. Și-a angajat fiica în funcția de referent la cabinetul parlamentar

Publicat

olar

Corneliu Olar, deputat de Alba (PNL) a pierdut definitiv procesul cu Agenția Națională de Integritate (ANI), pe care îl avea ca urmare a faptului că și-a angajat fiica pe postul de referent la cabinetul său parlamentar, în mandatul 2008-2012, pe când reprezenta PDL în Parlament.

Cel mai probabil, acesta își va păstra calitatea de deputat, dar la fel de probabil va trebui să dea banii înapoi. Decizia a fost dată de Înalta Curte de Casație și Justiție, care a infirmat o hotărâre anterioară a Curții de Apel Alba Iulia.

ANI a constatat că există un conflict de interese administrativ în legătură cu Corneliu Olar, în octombrie 2015. Atunci agenția l-a acuzat că a încheiat un contract civil cu propria sa fiică și, ca urmare, aceasta a obținut venituri de peste 23.000 de lei în perioada 16 februarie 2009 – 15 august 2011, cât a fost valabil contractul.

Corneliu Olar a contestat atunci raportul ANI la Curtea de Apel Alba Iulia şi a câştigat, instanţa considerând că legea nu prevedea interdicţia angajării rudelor la cabinetul parlamentar în perioada existenţei contractului dintre fiica lui Olar și Camera Deputaților.

Înalta Curte de Casație și Justiție a dat însă o altă soluție, infirmând-o pe cea de la Alba Iulia.olar ”Respinge recursul formulat de Olar Corneliu împotriva Sentinţei nr. 56 din 11 martie 2016 a Curţii de Apel Alba Iulia – Secţia contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Admite recursul formulat de Agenţia Naţională de Integritate împotriva Sentinţei nr. 56 din 11 martie 2016 a Curţii de Apel Alba Iulia – Secţia contencios administrativ şi fiscal. Casează sentinţa recurată şi, rejudecând în fond cauza, respinge acţiunea ca neîntemeiată. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 29 noiembrie 2018”, se arată în decizia din 29 noiembrie 2018 a ÎCCJ.

Deputatul nu își va pierde totuși mandatul din acest motiv, a explicat pentru Alba24 un fost director al ANI. Parlamentarii nu își pierd funcția pentru conflict de interese, ci doar pentru incompatibilitate. Va trebui însă să returneze banii.

Corneliu Olar este deputat de Alba și și-a axat activitatea pe zona Munților Apuseni, el însuși fiind fost primar al comunei Horea. Acolo este considerat un personaj atotputernic, având influență foarte mare asupra primarilor din zonă.

sursă foto: Facebook Corneliu Olar

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    marți, 04.12.2018 at 21:26

    Om (ca parlamentar ii cu numele) nesamtat !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax