Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Arme cu electroşocuri, în dotarea poliţiştilor. Proiect MAI

Publicat

dispozitiv eletrosocuri

Un proiect iniţiat de Ministerul Afacerilor Interne prevede dotarea poliţiştilor cu dispozitive cu electroșocuri.

Potrivit notei de fundamentare, armele cu electroșocuri ar urma să fie folosite pentru împiedicarea sau neutralizarea acţiunilor violente ale persoanei, în condițiile în care „utilizarea forţei fizice nu a fost sau nu este aptă să producă acest rezultat, sau dacă persoana intenţionează să săvârşească sau săvârşeşte acţiuni violente cu obiecte, dispozitive, substanţe sau animale ce pot pune în pericol viaţa, sănătatea ori integritatea corporală a persoanelor.”

Inițiativa este dezbătută în procedură de urgență în Parlament și a fost deja adoptată tacit de Senat, în prezent aflându-se în Comisia juridică a Camerei Deputaților.

Folosirea dispozitivelor cu șocuri electrice a fost criticată de către Consiliul Europei într-un raport din 2010, pe motiv că pot provoca o durere intensă și că utilizarea lor poate fi abuzivă. Cu toate acestea, taserele sunt folosite, cu anumite restricții și condiționări, în țări importante din UE (Germania, Franța sau Marea Britanie), precum și în Statele Unite ale Americii.

sursă: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax