Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Românii, cei mai religioși oameni din Europa. La polul opus Estonia, Danemarca și Cehia

Publicat

moaste, catedrala pelerini

România ocupă locul I la capitolul religiozitate, potrivit unui studiu făcut în 34 de țări europene. 55 % dintre români se declară extrem de religioși.

Centrul de cercetare PEW din Statele Unite ale Americii a făcut un studiu din care reiese  în 34 de ţări europene care arată că România ocupă primul loc la capitolul „religiozitate”. Un procent de 55% dintre români se declară „extrem de religioşi”.

La polul opus, sunt ţări ca Estonia (7%), Danemarca (8%) sau Cehia (8%). „Europenii sunt, în general, mai puţin religioşi decât cei din alte părţi ale lumii.

Dar, în Europa, există uneori diferenţe semnificative în ceea ce priveşte nivelurile angajamentului religios”, arată analiştii centrului american. Ca profil al credinţei, românii spun că religia este foarte importantă în viaţa lor (50%), se roagă zilnic (44%) şi cred în Dumnezeu fără nicio îndoială (64%).

„Există multe modalităţi de a defini ce înseamnă să fii religios, dar pentru această analiză am analizat patru măsuri comune de respectare religioasă: frecventarea serviciului religios, frecventa rugăciunii, credinţa în Dumnezeu şi importanţa religioasă descrisă de sine în viaţa cuiva”, spun analiştii americani.

Studiul arată că oamenii din statele din Europa Centrală şi de Est sunt mai predispuşi decât vest-europenii să fie „foarte religioşi”. Alături de România, în topul ţărilor se află Armenia (51%), Georgia (50%), Grecia (49%).

Republica Moldova ocupă locul cinci, cu un procent de 47% al populaţiei care se declară extrem de religioasă.

sursă: adevărul.ro

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. ion

    joi, 06.12.2018 at 15:00

    S a vazut la referendum ,20 de procente ,astia sunt religiosi responsabili,ceilalti sunt doar farisei care merg la biserica ca la supermarchet ,sa plateasca pomelnice si sa i ceara lui Dumnezeu.

  2. ion

    joi, 06.12.2018 at 15:03

    In rest striga ciuma rosie si sa nu cumva sa scape Dragnea de puscarie .Asta ca iubire a aproapelui.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax