Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Guvernul ar putea renunţa la majorarea salariului minim pentru românii cu o vechime în muncă de cel puţin 15 ani

Publicat

bani

Majorarea salariului minim brut lunar pentru românii cu o vechime în muncă de minimum 15 ani ar putea să fie eliminată din planurile Guvernului. Ar rămâne valabilă doar intenţia de a creşte salariul minim la 2350 lei pe lună pentru persoanele încadrate pe funcții cu studii superioare, cu o vechime de cel puțin 1 an. Decizia ar urma să fie luată de Guvern în ședința de vineri.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat, luni, că anticipează că salariul minim pe economie va crește de la 1 ianuarie: „Salariul minim pe economie va mai avea astăzi o discuție și pe parcursul vizitei la Bruxelles și va fi dezbătut și aprobat vineri în ședința de Guvern, și atunci vom avea forma finală. Ce pot eu sa anticipez, cred că va intra în vigoare de la 1 ianuarie”.

Salariul minim brut ar fi urmat să crească, potrivit proiectului inițial, la 2.080 de lei pe lună, pentru toți angajații, cu excepția persoanelor cu studii superioare şi a celor cu minimum 15 ani vechime în muncă, pentru care fusese stabilit nivelul de 2.350 de lei pe lună.

Propunerea inițială de a majora salariul minim pentru angajații cu 15 ani vechime a venit din partea șefului Comisiei Naționale de Prognoză, Ion Ghizdeanu.

sursa: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax