Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Mii de vizitatori la Târgul Căciulilor din Blaj. Oferta comercianţilor din acest an

Publicat

caciuli

Mii de vizitatori și sute de comercianți participă joi, 6 decembrie, la tradiționalul „Târg al căciulilor” de la Blaj, organizat, de peste 200 de ani, cu ocazia sărbătorii de Sfântul Nicolae. Tarabele comercianților au împânzit Bulevardul Republicii și străzile adiacente.

Circulația rutieră este restricționată în zonă, până la ora 21.00.

Aproximativ 200 de comercianți participă la ediția din acest an a „Târgului căciulilor” de la Blaj. Tradiționalii „căciulari”, denumirea populară a comercianţilor de articole din blană, care pot fi găsiți în zona centrală a târgului. Alături de aceștia se află comercianți cu o gamă variată de mărfuri: haine, jucării, încălțăminte, produse cosmetice, veselă, obiecte de feronerie, ornamente de Crăciun și, bineînțeles, halvița și turta dulce, care de sute de ani reprezintă deliciul atât al celor mici, cât și al adulților. Toate acestea, alături de nelipsitele tarabe cu mâncare și băutură, care completează spiritul de sărbătoare pe care îl aduce „Târgul căciulilor”.

Atestat documentar de peste 200 de ani, „Târgul căciulilor” este organizat, în fiecare an, cu ocazia sărbătorii de Sfântul Nicolae. Pe vremuri, la „Târgul Căciulilor” de la Blaj se făceau majoritatea cumpărăturilor de iarnă, căciulile şi articolele din blană fiind cele mai căutate, acest eveniment fiind şi cel care stabilea, oarecum, preţul produselor, care era valabil pe tot parcursul anului. Astăzi, târgul de Moş Nicolae oferă o gamă mult mai amplă de produse, dar rămâne la fel de căutat de vizitatorii din toată zona Târnavelor.

Traficul autovehiculelor este oprit până la ora 21.00, în zona centrală a Blajului, pe Bulevardul Republicii şi pe străzile Popa Şapcă, Timotei Cipariu, Astra, Mitropolit Andrei Şaguna și Episcop Ioan Lemeny.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax