Connect with us
Publicitate

CÂMPENI

Anchetă pentru internări fictive, la secția de ginecologie a Spitalului Orășenesc din Câmpeni

Publicat

spital campeni

Anchetă în curs de desfășurare la Spitalul Orășenesc Câmpeni. Surse medicale susțin că ancheta desfășurată de CJAS Alba ar viza posibile nereguli, printre care și o serie de internări fictive la Secția de Ginecologie a spitalului. 

Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Alba desfășoară în aceste zile un control la Spitalul Orășenesc Câmpeni.

Potrivit unor surse medicale, controlul ar viza printre altele și 7 internări fictive în Secția de Ginecologie a spitalului. Reprezentanții CJAS Alba au descoperit un număr de persoane care lipseau din saloane, dar figurau ca internate. O parte dintre acestea ar fi fost învoite pentru alte investigații medicale.

”La ora actuală nu pot să vă spun (acum am avut o întâlnire cu colegii de la control) dacă sunt internări fictive sau nu sunt internări fictive la spitalul din Câmpeni. Într-adevăr au lipsit o persoană, două, trei, nu știu câte au fost, care au fost învoite pentru niște alte investigații. Noi am extins controlul, nu pot să vă dau alte detalii, până la finalizarea controlului”, a declarat un reprezentant CJAS Alba, pentru Alba24.

Cum afectează internările fictive sistemul medical din România

Potrivit unor surse din Ministerul Sănătății citate de ProTV, 35% din bugetul de la Sănătate este cheltuit doar pe internări. Managerii de spitale riscă dosare penale pentru internarea pacientilor fictivi. Practica înregistrării unor internări fictive a duce prejudicii sistemului medical, dar și pacienților, cărora nu de puține ori le-a fost refuzat tratamentul, din lipsă de fonduri și trimiși la farmacii pentru a-și cumpăra medicamente. Fenomenul îi avantajează și pe manageri, care își decontează serviciile la Casele de Asigurări de Sănătate, dar și pe medicii care fac aceste internări ”pe hârtie”, care scot medicamentele prescrise și le revând apoi pe piața neagră.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax