Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: TOPUL celor mai frumoase târguri de Crăciun din Europa. Cluj-Napoca, pe locul 10

Publicat

targuri

Capitala Estoniei, Tallinn are cel mai frumos târg de Crăciun din Europa, au decis votanţii din concursul European Best Christmas Market al European Best Destinations, o organizaţie de turism cu sediu în Bruxelles. 20 de oraşe europene au intrat în această competiţie, în care utilizatorii de internet şi-au putut exprima votul. Printre competitori s-a aflat şi târgul din Cluj-Napoca, clasat pe locul 10 în acest concurs.

VEZI: MESAJE de CRĂCIUN: Urări de Sărbători pentru cei dragi. SUTE de mesaje frumoase și felicitări haioase

Peste 200.000 de persoane și-au exprimat votul pentru cel mai frumos târg de Crăciun din Europa, în cadrul concursului „European Best Christmas Market” al European Best Destination. Cele mai fermecătoare piețe de Crăciun din Franța, Germania, Estonia, Marea Britanie, Austria, Cehia, Croația, Ungaria sau România și-au deschis porțile și își așteaptă vizitatorii cu căsuțe din lemn și decorațiuni luminoase. Artizanii vând obiecte de Crăciun rafinate, turtă dulce, vin fiert sau îmbrăcăminte tricotată din lână, pălării, eșarfe și mănuși.

TOPUL celor mai frumoase Târguri de Crăciun din Europa:

Copyright Sergei Zjuganov

1. Tallinn, Estonia

În acest an, mii de oameni din întreaga lume au acordat titlul de „Cel mai frumos târg de Crăciun din Europa” evenimentului organizat în capitala Estoniei, Tallinn. Piața de Crăciun din Tallinn încântă cu confortul, locația istorică, clădirile medievale și tradiții. În ultimii ani, piața de Crăciun din Tallinn a fost de mai multe ori aleasă ca fiind una dintre cele mai bune piețe de Crăciun din lume.

Pentru copii, divertismentul este oferit de caruseluri și de Moș Crăciun, care distribuie bomboane în casa lui mică celor care sunt buni la recitarea versurilor. La acest târg puteți găsi obiecte de artizanat de înaltă calitate, de la tot felul de pantaloni, până la accesorii practice de iarnă, și puteți să serviți turtă dulce și fripturi de Crăciun.

Copyright: Fütő Beáta

2. Budapesta, Ungaria

Spiritul Crăciunului strălucește în fața celei mai mari catedrale din Budapesta în timpul sărbătorii advente la Bazilica. Această piață a sezonului de sărbătoare în aer liber îi întâmpină pe toți cu produse și cadouri delicioase. Atracțiile gratuite sunt, de asemenea, disponibile pentru toate vârstele – inclusiv patinajul pentru copii (oferind skateboarding și lecții de patinaj în weekend pentru copii sub 14 ani) într-un patinoar central care înconjoară brad înalt de Crăciun.

Copyright Leonid Andronov / European Best Destinations

3. Strasbourg, Franța

Ani de zile, Strasbourg a fost votat unul dintre cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa. În acest an, evenimentul vă invită într-o adevărată călătorie senzorială, să vă minunați și să vă rătăciți în jurul celor 300 de cabane din lemn înființate în centrul istoric.

Copyright: Calin Stan

4. Viena, Austria

Viena este probabil cea mai frumoasă destinație europeană și este un oraș magic pentru a sărbători Crăciunul cu familia sau cu cel iubit. Viena are cea mai bună piață de Crăciun din Austria și una dintre cele mai bune piețe de Crăciun din Europa.

De la mijlocul lunii noiembrie până la Crăciun, unul dintre cele mai renumite târguri transformă Piața Primăriei într-un ținut de basm strălucitor. Cadouri de Crăciun, decorațiuni, dulciuri, băuturi calde, un carusel și un atelier de Crăciun pentru copii vă așteaptă.

Citește și Trenul direct Cluj Napoca – Viena intră în circulație DUMINICĂ, 9 decembrie. De unde pot fi cumpărate biletele

5. Erfurt, Germania

Târgul de Crăciun din orașul medieval Erfurt, Germania, este unul dintre cele mai bune piețe de Crăciun din Europa. Piața Catedralei este locul perfect pentru o atmosferă magică de sărbători. Vizitatorii sunt răsfățați cu obiecte tradiționale lucrate manual, dulciuri delicioase și specialități culinare, și decorațiuni de Crăciun deosebite.

6. Poznan, Polonia

Piața de Crăciun din Poznan este cea mai frumoasă din Polonia și una dintre cele mai frumoase din Europa. Târgul de Crăciun situat în Piața Veche din Poznan și în Piața Libertății este un pământ de gheață, din care nu lipsesc atracțiile de sărbători. De asemenea, în zonă se desfășoară festivalul de sculptură în gheață, unic în Europa, în care participanți din întreaga lume vor transforma blocuri de gheață masive în opere de artă,

Copyright: Visitbrussels

7. Bruxelles, Belgia

Winter Wonders este piața preferată de Crăciun din Belgia, urmată de Ghent, Antwerpen, Brugge și Liège. Cu cei 2,5 milioane de vizitatori ai săi, „Winter Wonders” este un eveniment de neuitat la sfârșitul anului. Atmosfera caldă și plină de bucurie a „minunilor de iarnă” va înconjura vizitatori din întreaga lume: lumini magice din Marea Nordului, activități culturale și distractive, idei originale de cadouri și alte noutăți vă așteaptă.

Copyright Dan Race

8. Aachen, Germania

În fiecare an înainte de Crăciun, piețele și străzile din jurul Catedralei și ale primăriei din Aachen se transformă într-un paradis al luminilor, culorilor, sunetelor festive și al mirosurilor seducătoare. Târgul magic din Orașul de Crăciun a fost ridicat cu multă grijă și fascinează atât tineri, cât și bătrâni.

Copyright: Cge2010

9. Praga, Cehia

Cea mai bună piață de Crăciun din Cehia este vizitată de turiști din întreaga lume în fiecare an. Aceștia sunt uimiți de frumusețea orașului îmbrăcat în culori de sărbătoare. Crăciunul din Praga are o atmosferă de neuitat. Atmosfera unică a centrului medieval din Praga face ca târgul din Piața Orașului Vechi să fie foarte popular.

10. Cluj-Napoca, România

Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca a fost votat drept cel mai frumoas târg de Crăciun din România. Este locul perfect pentru întreaga familie, copii, bunici, mătuși, unchi și veri.

Votul a fost deschis pentru 10 zile, în perioada 30 noiembrie – 10 decembrie. Cele 20 de oraşe “must-see” cu târguri în competiţie au fost: Aachen, Amiens, Basel, Bruxelles, Budapesta, Chester, Cluj-Napoca, Koln, Dresden, Erfurt, Leipzig, Metz, Montbeliard, Nuremberg, Poznan, Praga, Seville, Strasbourg, Tallinn şi Viena.

Organizaţia realizează competiţii între diverse destinaţii de pe continent, iar câştigătorii titlurilor European Best Destination cunosc creşteri semnificative în ceea ce priveşte numărului de turişti, spun reprezentanţii portalului. Spre exemplu, după premiul din 2017, turismul a crescut cu 16% în Porto, cu 13% în Bordeaux, după un premiu din 2015, iar un plus de 25% s-a înregistrat în Zadar, premiat în 2016. Oraşul desemnat trei ani la rând (2016, 2017 şi 2018) ca având cel mai bun târg de Crăciun – Zagreb a cunoscut un plus de 40% în domeniul turismului.

VEZI:  MESAJE de CRĂCIUN: Urări de Sărbători pentru cei dragi. SUTE de mesaje frumoase și felicitări haioase

sursa: europeanbestdestinations.com

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax