Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Trei jucătoare de la vicecampioana Europei, Volei Alba Blaj, convocate la lotul național al României

Publicat

jucatoare alba blaj

Nneka Onyejekwe, Ioana Baciu și Ramona Rus de la echipa Volei Alba Blaj au fost convocate la naționala României, care va disputa, pe 5 și 9 ianuarie 2019, ultimele două meciuri de calificare la turneul final al Campionatului European de Volei 2019, ce se va desfășura, în perioada 23 august – 8 septembrie 2019, în Turcia, Polonia, Ungaria și Cehia.

Pentru Ramona Rus (22 ani) este prima convocare la naționala de senioare, jucătoarea născută la Blaj fiind o prezență constantă la naționalele de juniori ale României. În schimb, Nneka Onyejekwe și Ioana Baciu sunt componente de bază ale echipei naționale, pentru care au avut un aport decisiv în actuala campanie, România fiind practic calificată la turneul final de anul viitor.

Cele trei componente ale vicecampioanei Europei, Volei Alba Blaj, se vor alătura lotului național, în cantonamentul de la Alexandria, pe 21 decembrie, după meciul cu VK Prostějov, programat săptămâna viitoare la Sibiu.

În ultimele două meciuri ale campaniei de calificare la turneul final al Campionatului European, România va juca acasă, la Alexandria, cu Spania (5 ianuarie) și în deplasare cu Bosnia-Herțegovina (9 ianuarie).

În clasamentul grupei, România este lider, cu 10 puncte. Echipa noastră este urmată de Spania (9 puncte), Bosnia-Herțegovina (5 puncte) și Letonia (0 puncte). Primele două clasate se califică la turneul final de anul viitor.

La turneul final al Campionatului European de Volei, ce se va desfășura în perioada 23 august – 8 septembrie 2019, vor participa, în premieră, 24 de echipe naționale, 12 formații fiind deja calificate. Alături de reprezentativele țărilor organizatoare (Turcia, Polonia, Ungaria și Cehia), sunt calificate direct naționalele care au ocupat primele opt locuri la turneul final din 2017: Serbia (deținătoarea trofeului), Olanda, Azerbaidjan, Italia, Rusia, Belarus, Germania și Bulgaria.

foto: Federația Română de Volei

sursa: Volei Alba Blaj

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax