Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Protecția Consumatorului va verifica informațiile nutriționale de pe produsele alimentare. PROIECT

Publicat

laborator larex

Conformitatea informațiilor de pe produsele alimentare vor fi verificate de un laborator specializat care va funcționa, de acum înainte, în subordinea Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC). Potrivit unui proiect aflat în dezbatere la Ministerul Economiei, vor fi verificate de asemenea și game de produse textile, produse petroliere, jucării și produse biocide.

În nota de fundamentare a proiectului de ordin publicat în data de 7 decembrie pe pagina Ministerului Economiei, se precizează că laboratoarele Larex vor, „asigura un nivel ridicat de protecție a sănătății consumatorilor și informarea corespunzătoare a consumatorilor cu privire la produsele alimentare pe care aceștia le consumă. Alegerea consumatorilor poate fi influențată, printre altele, de considerații privind sănătatea, economice, ecologice, sociale sau etice”.

Confor proiectului, Direcția Generală Laboratoare Larex pentru încercarea și expertizarea produselor va efectua și următoarele activității:

– la solicitarea instituțiilor şi autorităților statului, încercări în scopul constatării conformității cu caracteristicile reglementate a produselor ce fac parte din programele naționale finanțate prin bugetul de stat şi destinate elevilor şi preșcolarilor, precum și verificării spațiilor de depozitare destinate acestora;

– va executa expertize în vederea stabilirii parametrilor calitativi şi de securitate pentru produsele ce urmează a fi valorificate prin direcțiile generale ale finanțelor publice şi controlului financiar de stat, a caracterizării produselor ce constituie obiectul unor anchete ale Agenției Naționale de Administrare Fiscală sau Ministerul Afacerilor Interne;

– va efectua analize și încercări la solicitarea persoanelor fizice și a operatorilor economici, evaluări de secundă parte ale produselor, în vederea verificării conformității produselor, în baza unor tarife stabilite prin ordin al președintelui ANPC, toate aceste activități aducând venituri la bugetul de stat.

Totodată, va fi înființat un birou de supraveghere și control special pentru domeniul metalelor prețioase și pietrelor prețioase, atât pentru protecția consumatorilor, cât și pentru asigurarea unei discipline în cazul operațiunilor cu metale prețioase, diminuarea contrafacerilor și a evaziunii fiscale.

sursa: economie.gov.ro, legestart.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax