Connect with us
Publicitate

POLITICA

Ioan Dîrzu, PSD Alba: Majorarea pensiilor și salariilor este sustenabilă și performantă. Este ceea ce vor românii

Publicat

Ioan Dirzu, deputat PSD de Alba

Criticii care atacă creșterile de pensii și salarii pe motiv că nu sunt sustenabile arată de fapt cât de mult au crescut veniturile românilor în guvernarea PSD. În logica Opoziției și a lui Iohannis, dacă aceste creșteri nu sunt sustenabile, rezultă că ei le vor stopa sau le vor tăia dacă vin la guvernare, a transmis într-un comunicat de presă, deputatul Ioan Dîrzu. 

Este simptomatic că acuzatorii PSD invocă sumele consistente pentru plata salariilor și pensiilor majorate, plâng de grija bugetului, dar evită sau ignoră premeditat să vadă și să comunice corect care sunt veniturile bugetului, cât de mult au crescut în guvernarea PSD și faptul că sunt perfect suficiente pentru acoperirea tuturor salariilor și tuturor majorărilor.

Este dezolant să vezi marii economiști din PNL cum se fac că nu înțeleg ciclul inflaționist, care generează în mod natural creșteri de salarii, cum generează tot natural creșteri de prețuri. În ciclul inflaționist, piața crește prețurile iar Guvernul aduce salariile la noile prețuri. Așa este peste tot în economiile de piață și lupta cu echilibrul în ciclul inflaționist este provocarea fiecărui guvern. Până acum, PSD a câștigat toate bătăliile.
Fondul de salarii a crescut de la 57 miliarde lei în 2016 la, 69 miliarde lei în 2017, la 81 miliarde lei în 2018. Adică un plus de 24 de miliarde de lei la salarii care au ajuns în acest an, în buzunarele salariaților români, comparativ cu 2016!

Fondul de pensii a crescut de la 81 miliarde lei în 2016, la 89 miliarde lei în 2017 şi la 99 miliarde lei în 2018. Adică un plus de 18 miliarde de lei la pensii care ajung în acest an în buzunarele pensionarilor.

În decembrie 2018, veniturile bugetului României vor ajunge la 290 de miliarde de lei, cu 62 de miliarde de lei mai mult decât la sfârșitul anului 2016, după guvernarea Cioloș. Este o certitudine dat fiind că execuția bugetară, după primele 10 luni ale acestui an, arată venituri de 232,3 miliarde de lei!

Este o creștere de 27% a veniturilor bugetare, în 2 ani, în acord cu creșterea PIB, de la 761 de miliarde de lei, în 2016, la 949 de miliarde de lei, în prezent.

În concluzie, România are/va avea venituri mai mari cu 62 de miliarde de lei versus cheltuieli cu pensii și salarii mai mari cu 42 de miliarde de lei. Deci perfect sustenabil și performant!

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax