Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Peste trei miliarde de euro, șterși într-o singură zi de pe Bursa de Valori București. Efectul Teodorovici – Dragnea

Publicat

t

Miercurea neagră a șters de pe Bursa de Valori București peste 3,1 miliarde de euro, după o prăbușire a acțiunilor determinată de anunțul ministrului Finanțelor, Eugen Teodorovici, a unui val de taxe care vizează în principal băncile, companiile din energie, asigurări și industria telecom, scrie siteul de știri hotnews.ro. Măsurile anunțate de Teodorovici, vin după discursul dur al președintelui PSD, Liviu Dragnea, în care acesta a acuzat companiile mari și a somat Guvernul să le supra-impoziteze.

Capitalizarea companiilor de pe piața principală a scăzut cu peste 14,8 miliarde lei, la 145,8 miliarde lei, într-o singură zi. Este vorba de cea mai mare scădere într-o singură zi din 7 ianuarie 2009, când bursa a închis cu o depreciere de 12,29% pe indicele principal, în plină criză financiară internațională.

Florin Cepraga, reprezentant BVB, a scris pe Facebook , după închiderea ședinței bursiere că toată creșterea înregistrată de bursa din România într-un an întreg a fost anihilată într-o singură zi.

Iată mai jos postarea sa:

„Peste 3 miliarde de euro (15 miliarde de lei) a pierdut România într-o singură zi, azi, în „miercurea roșie”.
„Miercurea roșie” a adus a doua cea mai mare scădere zilnică a bursei românești și toată creșterea înregistrată de bursa din România într-un an întreg a fost anihilată într-o singură zi.
Scăderile de azi de pe bursă au fost imaginea pe care o Românie întreagă a putut s-o vadă ca efect al eșecului de a asigura un cadru de normalitate”.

Sursă: hotnews.ro

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    joi, 20.12.2018 at 16:17

    Dracu ne-a pus sa punem gigolo la finante ? Stai asa, dracu-i Dragnea, bine ca mi-am adus aminte.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax