Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Sentință definitivă dată de Curtea de Apel Alba Iulia în cazul decesului din 2014 de pe șantierul A10 Sebeș-Turda

Publicat

autostrada

Curtea de Apel Alba Iulia a pronunţat în 18 decembrie sentinţa definitivă într-un dosar cu obiect ”ucidere din culpă” în care a fost judecat un angajat al unei societăţi care a desfăşurat activităţi de construcţie pe autostrada Sebeş – Turda.

Dosarul se referă la un accident de muncă ce a avut loc în decembrie 2014, soldat cu moartea unui bărbat de 56 de ani. Cauza a fost trimisă în judecată după aproape doi ani, în octombrie 2016, iar prima decizie a fost pronunţată în februarie 2018, la Judecătoria Aiud.

Victima, cu domiciliul în Vinţu de Jos, angajat al unei societăţi comerciale ce desfaşura lucrări pe şantierul autostrăzii, a fost prins sub o placă metalică cu dimensiunea 3,5 x 2 metri şi a decedat. Cercetările realizate ulterior au scos în evidenţă vinovăţia societăţii Tirrena Scavi SpA şi a unui reprezentant al acesteia. Inculaptul V. Zoltan Rudolf, angajat al societăţii menţionate, a fost condamnat, în final, la pedeapsa de 2 ani şi 4 luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere. Inculpatul a primit 2 ani pentru ucidere din culpă şi 1 an de închisoare pentru infracţiunea de nerespectare a măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

Prin contopire şi majorare cu o treime a pedepsei de 2 ani a rezultat condamnarea finală, suspendată pe o perioadă de 3 ani. Inculpatul a mai fost obligat ca pe parcursul termenului de supraveghere, să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii timp de 80 de zile în cadrul Primăriei Cluj-Napoca sau a Regiei Autonome a Domeniului Public Cluj-Napoca.

Curtea de Apel a modificat decizia doar în ceea ce priveşte despăgubirile civile. ”Reduce cuantumul daunelor morale la plata cărora a fost obligat inculpatul V. Rudolf Jozsef, în solidar cu partea responsabilă civilmente Tirrena Scavi Condotte GIE, de la suma de 30.000 de euro echivalent în lei la data plăţii la suma de 20.000 de euro echivalent în lei la data plăţii. Obligă inculpatul, în solidar cu partea responsabilă civilmente Tirrena Scavi Condotte GIE, să plătească suma de câte 1.000 de euro echivalent în lei la data plăţii, în favoarea părţilor civile (…). Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei penale atacate”, se precizează în minuta de la Curtea de Apel.

sursa: adevărul.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax