Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Un copil de 6 ani din Alba, în comă de gradul IV după ce s-a înecat într-un bazin al Aqualand Deva

Publicat

Bazine-inot-Aqualand-deva-interior-2

Un copil din Alba a ajuns la spital în comă de gradul IV după ce s-a înecat  într-un bazin al complexului Aqualand din Deva.  Minorul a fost scos din apă în stop cardiorespirator, iar până la sosirea Ambulanţei i-au fost făcute manevre de resuscitare, de către angajaţii Aqualand, împreună cu un turist. Incidentul s-a petrecut miercuri.

Se pare că minorul de șase ani se afla la Deva împreună cu familia și multe rude și ar fi fost lăsat nesupravegheat, pentru câteva clipe. La un moment dat a fost observat pe fundul bazinului cu o adâncime a apei de aproximativ un metru şi jumătate şi scos de un alt turist care, împreună cu asistenta medicală de la Aqualand, a început manevrele de resuscitare. Prima ambulanţă ajunsă la caz era tot cu asistentă, pentru că ambulanţa SMURD cu medic se afla la un alt caz. Şi echipajul cu medic a ajuns la scurt timp, direct de la celălalt caz, la Aqualand, după cum spune purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Hunedoara, medicul Cătălin Dumitrescu.

„Copilul a venit împreună cu un unchi sau un bunic, au venit un grup de patru persoane. Era însoţit de doi adulţi. A intrat în bazinul pentru adolescenţi, a rămas nesupravegheat de cei cu care a venit la Aqualand, în condiţiile în care complexul are şi bazin dedicat copiilor, cu atât mai mult copiilor micuţi, de până în şapte – opt ani, unde normal acolo trebuia să intre copilul. În ajutorul lui au sărit salvamarii şi asistentele, a fost scos, a fost resuscitat de asistente până a venit ambulanţa. Avea puls în momentul în care a plecat de la Aqualand cu Ambulanţa”, a declarat Corina Costea, managerul Aqualand Deva, pentru adevarul.ro.

Apelul la 112 a fost făcut miercuri în jurul orei 15.30. S-au făcut manevre de resuscitare vreme de 30 de minute. Copilul era în stop cardio-respirator. După 30 de minute s-a reuşit pornirea cordului copilului, după care a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva unde se află pe secţia de Anestezie – Terapie Intensivă.

Deşi reprezentanţii Aqualand Deva spun că minorul ar fi stat doar un minut sub apă, medicii spun că un om sănătos intră în stop cardio-respirator doar după trei sau chiar patru minute în care este lipsit de oxigen.

Medicii de la Spitalul Judeţean sunt extrem de rezervaţi în ce priveşte evoluţia stării de sănătate a micuţului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax