Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Petiție online pentru construirea unui pod pietonal în comuna Sălciua, în apropiere de Peștera Huda lui Papară

Publicat

punte

Mai mulți cetățeni din satul Sub Piatră, comuna Sălciua, au lansat în mediul online o petiție prin care solicită primarului construirea unui pod pietonal peste pârâul Valea Morilor, aflat în apropierea intrării în Peștera Huda lui Papară, unul dintre obiectivele turistice importante de pe raza comunei. În prezent, puntea pietonală se află într-o stare avansată de uzură, punând în pericol sănătatea și chiar viața localnicilor și a turiștilor care o traversează.

„Domnule primar,

Vă adresez această petiție în numele unora dintre persoanele care locuiesc și/sau sunt proprietari în satul Sub Piatră, semnatari ai acestui demers referitor la Puntea pietonală amplasată peste pârâul Valea Morilor, din apropierea întrării în Peștera Huda lui Papară, care se află într-o stare avansată de uzură.

În prezent majoritatea turiștilor care ajung în zonă și doresc vizitarea celor mai importante obiective turistice de pe raza comunei Sălciua, respectiv Rezervația Peștera Huda lui Papară, Rezervația Vânatările Ponorului, dintre care foarte mulți copii, folosesc puntea pietonală mai sus menționată, pentru a parcurge un traseu turistic marcat spre aceste obiective.

Drumul comunal, în zona de traversare a pârâului se poate parcurge doar pe această punte pietonală. Menționez că cea mai mare parte dintre turiști sunt clienți ai pensiunilor din comuna Sălciua.

O altă categorie de persoane afectate de stadiul avansat de degradare al punții o reprezintă localnicii, atât copii cât și bătrânii, care locuiesc în gospodăriile situate pe stânga pârâului și care au acces doar pe aceasta, spre școală, spital, magazine, etc.

Puntea aflată într-un grad avansat de deteriorare face traversarea extrem de grea și periculoasă — eu personal asistând la câteva incidente atât în timpul zilei cât și la lăsarea serii, când persoane aflate în trecere au alunecat, au căzut pe punte punându-și sănătatea și viața în pericol.

Fiind zone de interes atât pentru turiști cât și pentru localnici, în calitatea noastră de contribuabili, va solicităm construirea unei punţi pietonale peste pârâul Valea Morilor de la intrarea în Peștera Huda lui Papară , care va deservi atât locuitorii din sat cât și miile de turiști, care vizitează anual obiectivele turistice din zonă.

Ținând cont de implicațiile și amploarea acestei lucrări, considerăm că gestionarea ei intră în obligația administrației locale din Sălciua, presupunând începerea urgentă a lucrărilor la o nouă punte pietonală în baza unui proiect autorizat. Menționăm că în trecut Primăria a inițiat o serie de lucrări de reparare a punții, într-un mod artizanal, neprofesionist, constând în prinderea în cuie a 3-4 scânduri, nerezolvand cu adevart problema majoră, pericolul de accidentare al pietonilor rămânând la fel de mare. 

Prezenta petiție se vrea una a promovării dialogului între comunitate și administrația locală, dar și a responsabilizării.

În calitatea noastră de contribuabili, considerăm că de o parte din banii pe care îi plătim ca taxe și impozite ar trebui să beneficieze și comunitatea noastră, prin programe de îmbunătățire a infrastructurii și nu numai, în final pentru creșterea calității vieții membrilor acestei comunități”, se precizează în petiție.

Vezi AICI petiția online.

Până joi, 10 ianuarie, aceasta a fost semnată de 249 de persoane. 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax