Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Dacia va fabrica până în 2021 un automobil electric ”șocant de accesibil”. Kugler: avem toate tehnologiile pregătite

Publicat

zole

Dacia va intra pe piața vehiculelor electrice cu un automobil al cărui preț va fi „șocant de accesibil”. Producătorul auto de la Mioveni va lansa până în anul 2021 o mașină electrică, ce ar putea avea impactul pe care l-au avut Sandero și Duster, potrivit unui interviu acordat publicației britanice Express de președintele Europa al Dacia.

Într-un interviu acordat publicației Expres, președintele pe Europa al Dacia, Jean Christophe Kugler, a anunțat că, în cazul producerii unei mașini electrice, prețul acesteia „va fi șocant de accesibil”.

duster

Mașinile electrice devin din ce în ce mai populare, iar numeroși producători auto, printre care Nissan, Porsche, BMW sau Audi, intra pe aceasta piață. Dacia poate beneficia de idei de la firma-mamă Renault care a dezvoltat deja modelul electric Zoe și a avut succes pe piață.

„Vom rămâne șocant de accesibili. Nu ne vom schimba politica și vom profita de puterea alianței Renault-Nissan-Mitsubishi și de tehnologia dobandită pentru a putea reuși acest lucru”, a spus acesta.

Foarte probabil, primul vehicul electric Dacia va împrumuta multe elemente de la Renault, în special de la modelul Zoe.

Jean Christophe Kugler a indicat ca primul vehicul electric din istoria Dacia ar putea fi lansat în 2020 sau 2021.

„Așteptăm momentul în care va fi accesibilă. Rămânem fideli planului nostru de afaceri și atunci când va fi momentul vom acționa”, a mai precizat Kugler

Probabil ca mașina electrica a celor de la Dacia ar trebui sa fie construita pe o platforma cu totul noua, ceea ce înseamnă că nu va fi lansată mai devreme de 2020. Probabil că tehnologia mașinii nu va fi de ultimă generație, pentru a putea rămâne la un preț accesibil, iar autonomia nu va fi mai mare de 100 de mile ( 160 kilometri).

„Avem toate tehnologiile electrice pregătite. Fiind parte a unei alianțe de acest nivel, atunci când avem nevoie de o tehnologie, dispunem de ea. Nu trebuie sa negociem cu nimeni”, a continuat oficialul Dacia.

sursa: Expres, Ziare.com

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax