Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în Transilvania şi la munte până în 27 ianuarie. Prognoza METEO pe două săptămâni. Temperaturi şi precipitaţii

Publicat

zapada munte

Administraţia Naţională de Meteorologie transmite prognoza de vreme în regiuni din ţară, valabilă pentru următoarele două săptămâni. În Transilvania, vremea se mai încălzeşte în perioada 17-18 ianuarie, apoi temperaturile scad uşor şi apoi cresc cu câteva grade, din 21 ianuarie.

În Transilvania, media maximelor din prima zi, de 2 grade va scădea pe 15 ianuarie, până spre -4 grade, caracterizând o vreme rece, apoi va crește spre 4 grade, în zilele de 17 și 18 ianuarie. Începând din 19 ianuarie, valorile termice diurne vor scădea ușor de la medii de 2 grade spre o medie de -2 respectiv -1 grad în perioada 21 – 23 ianuarie, după care va urma o ușoară creștere, spre 2 grade. Temperaturile minime vor fi negative pe tot parcursul intervalului și se vor situa în medie între -8 și -2 grade, exceptând noaptea de 16 ianuarie, când acestea vor coborî local sub pragul de ger, fiind în medie în jurul a -10 grade.

Precipitații, slabe cantitativ, se vor semnala aproape zilnic, pe parcursul celor două săptămâni.

În zonele montane, se vor înregistra permanent medii ale temperaturii aerului sub pragul de îngheț. Astfel, media maximelor va scădea pe 15 ianuarie, până spre -11 grade, apoi va crește spre -1 şi 0 grade, în zilele de 17 și 18 ianuarie. Începând din 19 ianuarie, valorile termice diurne vor scădea treptat spre o medie de -5 grade în perioada 21 – 23 ianuarie, după care va urma o ușoară creștere spre -2 grade. Temperaturile minime se vor situa, în medie, între -10 și -5 grade, exceptând nopțile de 15 și 16 ianuarie, care vor fi cele mai reci, cu o medie de -13 respectiv -12 grade.

Vor fi ninsori moderate și local însemnate cantitativ în primele zile. În restul intervalului de două săptămâni, se vor semnala zilnic precipitații în general slabe, predominant ninsori.

sursa: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax