Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Măsuri mai drastice împotriva gripei, aplicate în spitale și școli. Două cazuri, confirmate în județul Alba

Publicat

spital campeni

Spitalele şi şcolile au primit ordin să aplice măsuri drastice ca să oprească răspândirea gripei, asta după ce boala a luat 19 vieți. Situaţia este gravă, o recunoaşte chiar ministrul Sănătăţii, care spune că România este în pragul epidemiei de gripă.

„Situația este foarte gravă în acest moment, numărul cazurilor confirmate a depășit cazurile estimate. Da, situația este gravă în acest moment, am avut o discuție cu specialiștii și am trimis în teritoriu o circulară cu măsurile”, a spus Sorina Pintea, ministrul Sănătății.

Și în județul Alba au fost confirmate primele două cazuri de gripă (unul la finalul lunii decembrie și altul în luna ianuarie), la doi bărbați. Starea de sănătate a pacienților este bună – cel diagnosticat în ianuarie a fost tratat și externat, iar cazul din decembrie nu a necesitat internare, fiind vorba de o formă ușoară, au transmis reprezentanții DSP Alba.

Până în prezent, dintre cele 27.940 de doze de vaccin distribuite la medicii de familie și în spitalele din județul Alba, au fost administrate 27.554 de doze, iar 386 au rămas la medicii de familie și sperăm să fie administrate în următoarele zile.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax