Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Imagini rare cu o ursoaică și doi pui, surprinse pe Valea Cugirului de un angajat al Administrației ”Frumoasa”

Publicat

YouTube video

Un angajat al Administrației siturilor Natura 2000 Frumoasa a surprins, în urmă cu câteva zile, câteva imagini foarte rare cu o ursoaică însoțită de doi pui. Filmarea a fost realizată pe Valea Cugirului, într-o zonă inclusă în situl Frumoasa. Ursoaica și cei doi pui au trecut prin fața angajatului silvic al administrației, care a avut curajul să scoată aparatul și să-i filmeze.În această perioadă a anului, când urșii încă nu au ieșit din perioada de hibernare, aceste animale sunt și mai greu de observat.

Imaginile au fost postate pe contul de facebook al Adminisrației Siturilor Natura 2000 Frumoasa.

”Ursul brun (Ursus arctos) este o apariție frecventă în pădurile din regiunea montană din România. Lungimea corpului variază între 245 şi 255 cm, iar greutatea între 200 şi 360 kg. Are o dentiţie bogată, alcătuită din 42 de dinţi si măsele, bine adaptată pentru o dietă care include cantităţi semnificative de hrană vegetală şi nevertebrate. Acest lucru indică faptul că ursul este un animal omnivor şi oportunist, dieta sa fiind adaptată în funcţie de mediu.
Deoarece șansele de al vedea în mediul natural sunt destul de reduse, vă invităm să vă bucurați privirea cu imaginile surprinse în activitățile desfășurate de administrația siturilor Natura 2000 Frumoasa!” au scris reprezentanții Administrației.

Situl de importanță comunitară (ROSCI0085) „Frumoasa” a fost desemnat arie naturală protejată prin Ordinul Ministrului Mediului și Dezvoltării Durabile pentru protejarea a 16 tipuri de habitate de interes comunitar din care 5 prioritare, 26 de specii de interes comunitar din care 4 specii de mamifere (urs, lup, râs și vidră), 2 specii de amfibieni, 3 specii de pești, 11 specii de nevertebrate și 6 specii de plante (4 specii de mușchi și 2 specii de plante superioare).

Suprafaţa ariilor naturale protejate este de peste 137.000 hectare, localizată în raza teritorială a judeţelor: Alba, Hunedoara, Sibiu şi Vâlcea. Siturile sunt administrate de Consiliul Județean Alba.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax