Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Mașinile ISU nu au putut ajunge la incendiul de la Trâmpoiele, din cauza drumului. Pompierii au mers pe jos

Publicat

YouTube video

Mașinile de pompieri nu au reușit să ajungă la un incendiu care s-a produs la locuința unui om din Trâmpoiele, lângă Zlatna (județul Alba), din cauza drumului înzăpezit, impracticabil. Când și-au dat seama că nu pot trece, pompierii au plecat pe jos spre casa omului. A fost o intervenție extremă. Cot la cot, pompieri, voluntari și cetățeni au încercat să stingă incendiul folosind inclusiv zăpada.

Vezi și UPDATE: FOTO/VIDEO EXCLUSIV: Fabrica Solina – Supremia ARDE din temelii! Incendiu de coșmar lângă Alba Iulia

UPDATE ISU Oficial:

Incendiu Trâmpoiele (Zlatna): Forțele de intervenție s-au deplasat spre locul intervenției cu 2 autospeciale de intervenție de la Detașamentul de pompieri Alba Iulia și o autospecială de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Zlatna.

Incendiul s-a manifestat la un adăpost de animale într-o zonă greu accesibilă. Din cauza drumului impracticabil, acoperit cu zăpadă și gheață, pompierii au fost nevoiți să parcurgă pe jos distanța de aproximativ 2 kilometri până la locul incendiului.

Deși la fața locului a fost trimisă o autospecială cu capacitate mărită de trecere dotată inclusiv cu troliu, accesul acesteia spre locul intervenției a fost imposibil.

Fortele de intervenție, compuse din 11 pompieri, membrii serviciului voluntar și cetățeni au încercat lichidarea incendiului cu mijloace de prima interventie și chiar cu zăpadă.

A ars un adapost de animale, construit din lemn, pe o suprafață de aproximativ 160 metri pătrați și aproximativ 20 de tone de fân. Din incendiu au fost salvate și evacuate 5 bovine. Conducerea acțiunilor de intervenție a fost asigurată de Șeful Centrului Operațional județean al ISU Alba.

Știrea inițială:

Seară plină pentru pompierii din județul Alba. Nici nu au apucat să stingă incendiul de la Lancrăm, că un alt incendiu a izbucnit în localitatea Trâmpoiele, lângă Zlatna, unde a luat foc o gospodărie. În ajutorul pompierilor din Zlatna au fost trimise echipaje din Alba Iulia și Cîmpeni. 

”Detașamentul de pompieri Alba Iulia intervine cu două autospeciale, iar Stația de pompieri Cîmpeni intervine cu o autospecială în sprijinul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Zlatna pentru stingerea incendiului la nivelul acoperișului unei anexe gospodărești” au anunțat reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Alba.

un consilier local din Zlatna a postat pe contul său de facebook o informație potrivit căreia pompierii nu au putut ajunge la incendiu din cauză că drumul nu era deszăpezit.

”În aceste momente, grajdul și șura unui om din Trâmpoiele sunt cuprinse de flacari. Anexele sunt situate in imediata apropiere a casei, existand riscul sa se extinda si la aceasta si astfel toata agoniseala de o viata a omului sa fie facuta scrum. Pompierii Primariei Zlatna au fost primii care au plecat spre incendiu, dar bineinteles ca, din cauza faptului ca Primaria nu a deszapezit respectivul drum, pompierii nu au putut ajunge la incendiu.

E trist cand constati ca, dupa 22 de ani de cand Primaria e condusa de acelasi primar, de prea multi ani de cand Primaria are acelasi viceprimar, orasul inca nu are masini care sa deszapezeasca drumurile. E trist sa constati ca in anul 2019 Primaria nu are nici macar o masina de deszapezit cu o sararita care sa faca drumurile practicabile, sa nu mai lase oamenii izolati, neajutorati in fata focului sau a bolilor” a scris pe contul său de facebook consilerul Gheorghe Florin Crișan.

Vezi și: FOTO-VIDEO: Incendiu violent la o casă din Lancrăm. Pompierii din Alba Iulia și Sebeș intervin cu cinci mașini

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax