Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Indemnizaţia de hrană a cadrelor didactice este aprobată. Când primesc profesorii primii bani

Publicat

Personalul din învăţământ va primi din acest an norma de hrană, în limita a două salarii minime pe economie, împărţite în 12 luni, în funcţie și de numărul de zile lucrate. Sindicaliştii din educație susţin că norma de hrană va fi plătită în luna februarie, iar în luna ianuarie, cadrelor didactice li se va plăti „sporul de solicitare neuropsihică”, valorea acestuia fiind de 10% din salariu.

Indemnizaţia de hrană promisă bugetarilor şi, implicit, şi cadrelor didactice, ar fi creat o bulversare a sistemului. Astfel, pentru că Ministerul Finanţelor interpretează diferit cele 4 legi şi ordonanţe pe baza cărora se reglementează indemnizaţia de hrană, sumele de bani vor ajunge în buzunarele profesorilor abia la jumătatea lunii februarie, când are loc plata lichidării pe luna ianuarie.

Reprezentanţii profesorilor din sindicate specifică că această interpretare a Ministerului Finanţelor nu va afecta în niciun fel veniturile cadrelor didactice, iar singurul efect este acela că banii pe cele două luni vor veni într-o singură tranşă, şi nu în două, cum ar fi trebuit.

Indemnizaţia de hrană se calculează în raport cu suma de 4.160 de lei, care reprezintă brutul a doua salarii minime, aşa cum prevede legea cuantumul ei, bani pe care profesorii ar trebui să-i primească pe tot parcursul anului. Practic, în fiecare lună, profesorii vor primi peste 300 de lei brut în plus la salarii, cu condiţia să aibă toată zilele lucrate. Mai exact, din această sumă se va mai scădea, dacă personalul din învăţământ are zile de concediu.

Indemnizaţiile sunt asimilate salariilor, prin urmare se vor opri toate contribuţiile şi impozitele pe venit. 

sursa: romaniatv.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax