Connect with us
Publicitate

AIUD

Șapte ani de închisoare și o ”mână” de cioburi pentru femeia din Aiud, care a înjunghiat un bărbat la o petrecere

Publicat

cutit, femeie

Marcuș Marcela, femeia din Aiud care și-a înjunghiat prietenul de pahar în timpul unei petreceri a fost condamnată la 7 ani și 6 luni de închisoare cu executare.

În luna aprilie a anului 2018, femeia a fost condamnată la 4 ani de închisoare, dar procurorul de caz a făcut apel pentru schimbarea încadrării juridice a faptei, din infracţiunea de tentativă la omor în infracţiunea de tentativă la omor calificat.

Magistrații Curții de Apel au admis apelul făcut de către procurorul de caz și au trimis dosarul la rejudecare pentru infracțiunea de tentativă de omor calificat. 

Pe lângă cei 7 ani și 6 luni de închisoare, Marcelei i-au fost restituite mai multe cioburi de sticlă provenind de la un pahar spart, ridicate cu ocazia efectuării cercetării la faţa locului şi aflate la camera de corpuri delicte a Tribunalului Alba.

După ce au consumat mai multe băuturi alcoolice în data de 11 noiembrie 2017, la un bar din Aiud, patru persoane s-au retras în apartamentul lui Marcela pentru a continua petrecerea.

Alături de un litru de vinars cei patru au petrecut, au dansat și au cântat. Petrecerea s-a terminat în momentul în care F. Victor a pornit o discuție mai aprinsă cu T.M., o prietenă de a lui Marcela. Cea din urmă i-a zis lui Victor să plece din casă dar acesta nu a vrut, discuția a degenerat, cei trei au început să se certe și Marcela a luat un cuțit de pe masă și l-a lovit pe bărbat în zona toracică foarte aproape de inimă.

Bărbatul rănit a ieșit din casă și pe drum și-a dat seama că rana provocată de cuțit este gravă și s-a întors din drum, înapoi în apartament.

CITEȘTE ȘI: Femeia din Aiud care a ÎNJUNGHIAT un bărbat la o petrecere va fi rejudecată pentru tentativă de omor calificat

Acolo a și fost găsit în stare gravă de cei de la ambulanță.

Marcela a fost arestată preventiv și pentru fapta sa a fost condamnată în 16 aprilie de magistrații Tribunalului Alba la 4 ani de închisoare cu executare și la plata sumei de 1.440,07 lei către Spitalul Județean Alba, sumă ce reprezintă cheltuielile ocazionate cu spitalizarea victimei.

La termenul din data de 02.04.2018 inculpata, prin apărătorul său, a solicitat schimbarea încadrării juridice din infracțiunea de tentativă la omor calificat în infracțiunea de vătămare corporală, solicitare respinsă de instanță, având în vedere că din actele medicale rezultă că leziunile au pus în pericol viața victimei, lovitura aplicată cu cuțitul fiind situată în zona inimii, astfel că în raport de intensitatea loviturii, obiectul folosit, zona vizată și leziunile cauzate, reliefează intenția de a suprima viața victimei.

” …condamnă pe inculpata MĂRCUȘ MARCELA, la 4 ani închisoare (…)  admite acţiunea civilă exercitată de partea civilă Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia şi în consecinţă, obligă inculpata la plata sumei de 1.440,07 lei precum şi la plata dobânzii legale aferentă acestei sume până la achitarea integrală a debitului, în favoarea acesteia, reprezentând cheltuielile ocazionate cu spitalizarea victimei..” se arata în decizia magistraților Tribunalului Alba din data de 16 aprilie 2018.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, au făcut apel și au cerut schimbarea încadrării juridice din infracţiunea de tentativă la omor în infracţiunea de tentativă la omor calificat.

CITEȘTE ȘI: PATRU ani de închisoare cu executare pentru femeia din Aiud care și-a înjunghiat partenerul de pahar

După 6 luni de judecată la Curtea de Apel din Alba Iulia, în data de 8 noiembrie, magistrații au admis apelul procurorilor și au trimis spre rejudecare la Tribunalul Alba dosarul sub acuzația de tentativă omor calificat.

”Admite apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba şi de inculpata Mărcuş Marcela împotriva sentinţei penale pronunţată de Tribunalul Alba. Dispune schimbarea încadrării juridice a faptei reţinute în sarcina inculpatei din infracţiunea de tentativă la omor, (…) în infracţiunea de tentativă la omor calificat. (…) Desfiinţează, în totalitate, sentinţa penală atacată şi dispune trimiterea cauzei spre rejudecare aceleiaşi instanţe.” se arata în decizia Curții de Apel Alba Iulia.

”Respinge cererea inculpatei privind schimbarea încadrării juridice din infracţiunea de tentativă la omor, (…) infracţiunea de vătămare corporală,(…) condamnă pe inculpata Mărcuș Marcela  la pedeapsa de 7 ani şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor,(…) scade din durata pedepsei principale aplicate inculpatei durata reţinerii din 13.11.2017, perioada arestării preventive din 14.11.2017 şi până în 13.12.2018 şi arestul la domiciliu din perioada 13.12.2018 – 28.01.2019. (…) constată încetată de drept măsura arestului la domiciliu dispusă inculpatei. Admite acţiunea civilă formulată de partea civilă Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia şi, în consecinţă, obligă inculpata la plata către partea civilă a sumei de 1.440,07 lei, reprezentând cheltuieli de spitalizare pentru persoana vătămată F. V., actualizată cu dobânda legală calculată din ziua următoare externării (17.11.2017) până la achitarea integrală a debitului. (…)  dispune restituirea către persoana vătămată F. V. a obiectelor de îmbrăcăminte ridicate cu ocazia efectuării cercetării la faţa locului şi aflate la camera de corpuri delicte a Tribunalului Alba. (…) dispune restituirea către inculpată a cioburilor de sticlă provenind de la un pahar spart, ridicate cu ocazia efectuării cercetării la faţa locului şi aflate la camera de corpuri delicte a Tribunalului Alba. (…)” se arată în decizia magistraților Tribunalului Alba din data de 28 ianuarie 2019.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel timp de 10 zile. 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax