Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Legea privind drepturile de pensie suplimentară pentru lucrătorii din statele UE, aprobată de Guvern

Publicat

Guvernul a aprobat vineri proiectul de Lege care stabileşte cadrul general de principii pentru îmbunătăţirea dobândirii şi păstrării drepturilor de pensie suplimentară pentru lucrătorii din statele membre, în vederea creşterii mobilităţii acestora, informează Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale (MMJS).

Acest cadru general se aplică numai în cazul pensiilor suplimentare, atunci când dreptul la pensie există în baza unui raport de muncă și este legat de împlinirea vârstei de pensionare sau a altor cerințe, conform prevederilor legislației naționale.

Vezi și Mii de pensionari români s-au mutat în străinătate. Cum poți să renunți la pensia din România pentru cea din alt stat UE

Documentul nu reglementează înființarea unor noi scheme de pensii suplimentare în România, ci asigură cadrul principial necesar protecției mobilității lucrătorilor, pe care să îl respecte orice schemă de pensie suplimentară, dacă aceasta ar fi reglementată.

Totuși, prin legi speciale pot fi adoptate sau menținute dispoziții mai favorabile pentru dobândirea și păstrarea drepturilor la pensie suplimentară de lucrătorii care își încetează activitatea.

Proiectul de lege nu se aplică sistemelor de pensie individuală care sunt bazate pe aderarea individuală a unei persoane la un fond de pensie, altele decât cele încheiate în baza unui raport de muncă și nici pensiilor suplimentare ale lucrătorilor care vin să muncească pe teritoriul României.

Proiectul de lege transpune Directiva 2014/50/UE.

sursa: mmuncii.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax