Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Bugetul pe 2019, în Parlament. Ce șanse au finanțările pentru drumurile din Apuseni și cele pentru vizita Papei la Blaj

Publicat

Camera Deputatilor, Parlament

Bugetul pentru 2019 intră, în sfârșit, după multe controverse și amânări, în dezbaterea Parlamentului. PSD-ALDE şi-au propus ca proiectul să fie adoptat până vineri. Din acest motiv, calendarul este foarte strâns.

Parlamentarii PNL de Alba propun astăzi mai multe amendamente asupra proiectului Legii bugetului de stat pe anul 2019.

Amendamentele pot fi depuse doar până la ora 12:00, după care comisiile de specialitate trebuie să dea aviz alocărilor pentru fiecare domeniu în parte.

De miercuri, bugetul intră în dezbaterea plenului reunit al celor două Camere, iar votul final ar urma să fie dat vineri. Asta face ca, în realitate, amendamentele făcute în numele unor comunități locale, cum este cazul celor din județul Alba, să aibă șanse mici de aprobare.

Partidele de Opoziție au însă foarte multe amendamente care, cel mai probabil vor fi ignorate. Liderul PMP Eugen Tomac a anunţat că partidul său a pregătit 2.500 de amendamente. Şi Pro România, partidul lui Victor Ponta, a anunţat că va depune amendamente, cel mai important fiind cel referitor la suspendarea subvenţiei acordate partidelor de la bugetul de stat.

Deşi potrivit imaginilor postate pe pagina sa de Facebook, Liviu Dragnea s-a numărat printre cei care au lucrat la bugetul pe 2019, şi președintele Camerei Deputaților va avea cel puţin un amendament referitor la reducerea bugetelor serviciilor secrete. Până la ora 14:00, toate acestea vor fi centralizate şi grupate pe ordonatori principali de credite

Amendamentele de la Alba

Parlamentarii PNL de Alba propun, luni, mai multe amendamente asupra proiectului Legii bugetului de stat pe anul 2019.

Este vorba despre finanțarea unor obiective importante pentru județul Alba. În mare parte deputații cer modificarea bugetului de stat pentru a include și finanțarea modernizării a mai multor drumuri naționale de pe teritoriul județului.

Drumurile pentru care aleșii județului le au în vedere sunt DN 74, DN74A, DN 75, DN 1 și DN 14B unele dintre ele deja celebre pentru starea precară în care se află.

De asemenea deputații mai propun și finanțarea către primaria Municipiului Blaj cu o suma de bani, pentru organizarea vizitei lui Papa Francisc.

Pentru modernizarea drumului DN 74 Alba Iulia – Zlatna- Abrud-Brad și DN 74 A, Câmpeni-Abrud, aceștia cer 55.000 mii de lei.

În ceea ce privește drumul național DN 75 Turda-Câmpeni-Lunca, parlamentarii propun suplimentarea sumei prevăzute de Ministerul Transportului cu 115.000 mii de lei.

Pentru investiții in drumul dintre Albac și Huedin se propune o sumă de 35.000 de lei.

 Iar pentru DN 14 B, între Blaj și Copșa Mică, ar fi nevoie în viziunea parlamentarilor de 40.000 mii de lei.

Pentru vizita Papei Francisc la Blaj aceștia propun o sumă de 2.350 mii de lei, bani necesari pentru organizarea evenimentului.

”Suma va fi utilizată pentru organizarea vizitei Sanctității Sale Papa Francisc la Blaj pe următoarele categorii de cheltuieli.

Organizarea manifestărilor pe Câmpia Libertății de la Blaj,

Realizarea unor lucrări de investiții la Blaj pe care Papa Francisc dorește să le inaugureze: capela Episcop Ioan Suciu și dezvelirea statuii Papei Ioan Paul al II-lea.

Lucrări de reabilitare a arterelor din Municipiul Blaj.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. KiX

    marți, 12.02.2019 at 10:48

    Tipic romanesc. De parca Papa plateste taxele in Romania nu eu tu si altii…. el vine odata la 1400 de ani … eu stau toata ziua aici . Stiti ceva ? Sa va plateasca papa taxele de azi .

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax