Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Investiţii la Ocna Mureş, pentru amenajarea a trei parcuri în oraş. Buget de aproape 2 milioane lei

Publicat

plan parcuri ocna mures 2019

Ocna Mureş ar putea avea în curând trei parcuri moderne, în mai multe zone din oraş. Parcul central şi alte două locaţii sunt investiţii ce vor costa aproape 2 milioane lei din bugetul local.

Parcul central ar urma să fie modernizat în acest an, urmând să fie amenajată şi o fântână, cu circulația apei în circuit închis. Fântâna arteziană va fi trecută printr-un cub care simbolizează o bucată de sare. Apa va țâșni dintr-un perete care va avea grafic reprezentată o secțiune verticală a salinei și o scurtă descriere a istoriei orașului.

fantana arteziana parc ocna mures_1

Băncile vor fi în forma de cuburi, din piatră, simbolizând bucățile de sare tăiate care se scoteau odată din salină. Copaci, alei cu piatră cubică, iluminat cu led. Bugetul este de 1.041.941 lei.

parc central ocna mures

Alt parc va fi amenajat în cartierul Mălinului, amplasat pe actualul spațiu de joacă singurul existent în acest cartier şi are sector topogane și o piramidă. Va avea alei din dale de beton, suprafața în zona elementelor de joacă va fi suprafață cauciucată, sistem iluminare cu led, bănci din piatră. Sunt prevăzuți 23 de arbori, spații verzi și sistem de scurgere a apei spre canalizarea pluvială. În suprafață de 1565 mp, parcul va costa 497.373 de lei.

Al treilea parc va fi la intersecția străzilor M. Kogălniceanu cu G. Coșbuc.

Şi acesta va avea sistem de tobogane, groapă de nisip, suprafață cauciucată pe zona de joacă, dale de beton pe acces pietonal și alei, bănci din piatră, iluminat cu led, copaci, spații verzi, scurgere apă pluvială în rigolele existente. Suprafața totală va fi de 1.426 mp, investiţia fiind de 421.870 lei.

sursă: ocnamuresonline.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Bungardean stefan

    sâmbătă, 16.02.2019 at 02:48

    Exista odată un ștrand celebru cu piscina olimpica și apă sărată de ce nu se reface

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax