Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Jumătate dintre maşinile verificate în trafic de RAR în judeţul Alba, anul trecut, aveau defecţiuni tehnice

Publicat

trafic

Din cele peste 2000 de autovehicule verificate în trafic de Registrul Auto Român (RAR) în judeţul Alba, aproape jumătate aveau defecţiuni, iar 10 prezentau pericol iminent de accident.

În județul Alba, au fost verificate, în 2018, 2.032 de vehicule, dintre care 46,3% neconforme, iar 10 maşini prezentau pericol iminent de accident. De asemenea, 1,53% dintre vehicule prezentau probleme legate de inspectia tehnică periodică (ITP fals, expirat sau anulat).

 

Cele mai multe probleme au fost descoperite la instalația electrică de iluminare și semnalizare, sistemul de reducere a emisiilor poluante, punți, jante, anvelope și suspensie, vizibilitate precum și la sistemele de frânare și direcție, potrivit RAR.

În urma controalelor mixte desfășurate de RAR și Poliția Rutieră, în anul 2018 au fost aplicate 772 de amenzi contravenționale, au fost retrase 442 de certificate de înmatriculare și reținute 2 permise de conducere.

La nivel naţional, aproape 3500 de vehicule din totalul de 67.807  verificate tehnic în trafic de inspectorii RAR, în anul 2018, prezentau pericol iminent de accidente. Aproape jumătate dintre maşini erau neconforme.

În situația în care una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice specifice la reprezentanțele RAR din țară.

Reprezentanţii RAR precizează că rezultatele controalelor desfășurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax