Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Marfă contrafăcută, confiscată şi 12 dosare penale deschise de Poliţia Alba, după controale la firme

Publicat

haine contrafacute

Poliţia Alba a confiscat peste 200 de produse textile, cosmetice şi alimentare şi a dat amenzi în valoare totală de peste 40.000 de lei, în urma unei acţiuni de prevenire și combatere a pirateriei și comercializării de produse contrafăcute. Au deschis, de asemenea, 12 dosare penale pentru infracțiuni în domeniul drepturilor de autor şi conexe.

Potrivit IPJ Alba, acţiunea a fost desfăşurată în perioada 4-10 februarie, de către 60 de poliţişti de investigare a criminalității economice, ordine publică și poliție rutieră.

În total, au fost aplicate 139 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 42.220 lei.

În Alba Iulia, poliţiştii au efectuat un control la o societate comercială şi au constatat că avea expuse pentru vânzare 38 de produse de îmbrăcăminte, cu însemne similare unor mărci înregistrate la OSIM. Bunurile  în valoare totală de 6.080 lei,  au fost confiscate.

Dintre contravenţiile constatate în cadrul acţiunii la nivel de judeţ, două au fost pentru încălcarea normelor rivind dreptul de autor şi drepturile conexe, 15 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, 5 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale şi 117 contravenții prevăzute în alte acte normative.

De asemenea, au fost indisponibilizate bunuri şi valori în cuantum de 15.897 lei, din care: 167 de produse textile, 40 de produse cosmetice, 22 de produse alimentare şi alte bunuri in valoare de 3553 lei.

În cadrul acestei acțiuni au fost constate 12 infracțiuni în domeniul drepturilor de autor si conexe, conform Legii 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice, fiind înregistrate un număr total de 12 dosare penale.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. jeam

    luni, 11.02.2019 at 20:25

    Adevarul e ca nu vezi in Paris pe strada atata lume ce poarta geci Moncler de peste 1000 eur bucata , ca in ALba Iulia.
    Ce mai , oras de magnati.
    SIC

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax