Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Cea mai veche felicitare de Valentine’s Day. Mesajul emoţionant scris acum 200 de ani

Publicat

cea mai veche felicitare valentine

O felicitare de Valentine’s Day, despre care se crede că este cea mai veche din lume, scrisă de mână, a fost vândută la licitaţie, anul trecut, la Derbyshire. Un redactor din Londra a plătit 7.000 de lire sterline pentru a intra în posesia acesteia.

Potrivit, BBC Charles Hanson, reprezentant al casei de licitaţii Hansons din Etwall, Derbyshire, a spus că a descoperit-o în timp ce evalua o colecţie de cărţi poştale din perioadele victoriană şi georgiană. Acesta a precizat că felicitarea, pe care a descris-o ca fiind foarte specială, datează din perioada în care a trăit scriitoarea Jane Austen, în jurul anului 1790.

Citește și MESAJE și SMS-uri de Ziua Îndrăgostiţilor. Declaraţii de iubire în câteva cuvinte, de Valentine`s Day

Felicitarea a fost estimată inițial la preţul de 300 – 400 de lire sterline.

Mesajul scris pe felicitare: Rămas bun, dulce turturea. Ai acaparat toată dragostea mea. Şi dacă nu poţi fi a mea, niciodată nu-mi voi găsi liniştea!

Hanson consideră că este „ cea mai veche felicitare de Sfântul Valentin care există”. “Este fragilă, deteriorată, având în vedere că este scrisă pe hârtie. Pare a fi o felicitare obişnuită, cu un desen pe partea din faţă şi versuri în interior”, a mai spus Hanson.

Potrivit acestuia, felicitarea arată ca şi cum a fost împăturită pentru a fi trimisă destinatarului: „Cu toate acestea, declaraţia de dragoste sinceră pe care o conţine este intactă şi acest lucru este profund emoţionant”.

Citește și: MESAJE de 8 MARTIE 2020: Cele mai frumoase urări pentru femeile din viața ta. Mamă, iubită sau colege

Felicitarea scrisă de mână este parte dintr-o colecţie ce a fost datată cu provenienţă din Marea Britanie, din perioada 1949 – 1990.

Se crede că ar fi prima felicitare pre-tipărită, din 1797. Cea mai veche scrisoare de Valentine, în limba engleză, ar fi fost scrisă în 1477.

În Marea Britanie, Valentine’s Day a fost sărbătorită prima dată în secolul al XVII-lea. Până la mijlocul secolului al XVIII-lea, prieteni şi îndrăgostiţi din toate clasele sociale făceau schimb de cadouri simbolice şi bileţele de dragoste.

sursă: bbc.com

sursa foto: Casa de licitaţii Hansons

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax