Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

De la joburi de mii de euro lunar, la salarii minime pe economie. Diferenţe salariale mari pe piaţa muncii din România

Publicat

bani lei monede

Diferenţele majore de salarizare de pe piaţa muncii din România nu au fost reduse de unele creşteri de venituri, din ultimii ani. Dacă mulţi angajaţi încearcă încă să se descurce cu salariul minim pe economie, sunt venituri în unele industrii, de exemplu, de patru ori mai mari, plus beneficii.

Un angajat din industria textilă abia câştigă puţin peste salariul minim pe economie, de patru ori mai puţin decât un IT-ist. Specialiştii de resurse au însă explicaţii: inteligenţa trebuie remunerată pe măsură, scrie digi24.ro.

Salariile de mii de euro alături de beneficii consistente sunt posibile în România şi cu un program normal de lucru. În decembrie, angajaţii din IT&C au câştigat în medie aproape 7.000 de lei, arată datele statistice oficiale. Însă salariile pentru un om cu experienţă pot ajunge şi la câteva mii de euro, dar banii sunt doar o parte din pachetul salarial.

În companiile IT din Cluj-Napoca, sunt peste 17.000 de angajaţi, iar ponderea este chiar mai mare decât în Bucureşti: 5,51% față de 3,59%.

La polul opus e industria textilă, cu salarii de patru ori mai mici, între 1.200 şi 1.400 de lei. Iar munca este migăloasă şi necesită timp.

Topul celor mai mici salarii din România este completat de angajaţii din industria de prelucrare a lemnului şi de agenţii de pază, cu venituri de aproximativ 2000 de lei.

sursă: digi24.ro

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax