Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Elevii de la Colegiul Economic din Alba Iulia ar putea fi mutaţi din sediu în cel mult două săptămâni

Publicat

Colegiul Economic Alba Iulia

Elevii Colegiului Economic „Dionisie Pop Marţian” din Alba Iulia ar putea fi relocaţi din sediul instituţiei, în cel mult două săptămâni. Pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local din 26 februarie se află un proiect de hotărâre prin care se reglementează darea în administrare către Colegiul Economic a unei părţi din clădirea în care funcţionează acum şcoala gimnazială din cadrul Liceului Tehnologic „Dorin Pavel”, având în vedere că sediul Colegiului Economic intră în lucrări de modernizare.

Dacă proiectul va fi aprobat, cei 650 de elevi ai Colegiului Economic ar urma să fie mutaţi în sediul şcolii gimnaziale, în cel mult două săptămâni, având în vedere că lucrările ar trebui să înceapă cât mai repede. Este vorba despre 23 de clase de liceu şi trei de şcoală profesională, plus profesorii, care vor avea nevoie de sală profesorală şi birourile destinate personalului administrativ.

Reamintim că la sfârşitul anului trecut, Primăria şi Inspectoratul Şcolar încercau să găsească soluţii pentru relocarea elevilor colegiului. S-a dovedit a fi o misiune nu tocmai uşoară pentru autorităţi, fiind discuţii aprinse legate de acest subiect, cu reprezentanţi ai unităţilor şcolare implicate.

Reprezentanţii Liceului „Dorin Pavel” erau dispuşi să cedeze spaţii din sediul Şcolii Gimnaziale nr. 9, însă cei ai Colegiului Economic precizau că acestea sunt insuficiente, altă variantă fiind chiar sediul Liceului Tehnologic.

Vezi VIDEO Elevii Colegiului Economic ar putea fi mutaţi în sediul Liceului „Dorin Pavel”. Decizie și discuţii aprinse în CL Alba Iulia

Apoi investiţia de modernizare a sediului Colegiului Economic a fost oprită, din lipsă de fonduri alocate de la bugetul de stat, iar acum, în proiectul de hotărâre propuse pentru aprobare în 26 februarie se aminteşte că „obţinerea finanţării pentru modernizarea şi extinderea Colegiului Economic Alba Iulia prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală – PNDL şi începerea execuţiei lucrărilor impune relocarea claselor de elevi din corpurile de clădire a colegiului care fac obiectul lucrărilor”.

În expunerea de motive se precizează că Liceul Tehnologic “Dorin Pavel” a aprobat, în 19 octombrie 2019, propunerea ca parte din spaţiile clădirii şcolii gimnaziale şi terenul aferent, administrate de liceu, să fie puse la dispoziţia Colegiului Economic, pe o perioadă de doi ani.

Astfel, se propune darea în administrarea Colegiului Economic a clădirii şcolii gimnaziale menţionate – etajul I, II şi parţial etajul III, în suprafaţă construită desfăşurată de 1.760 mp (iniţial suprafaţa propusă a fost mai mare – n.r.) şi a terenului aferent, inclusiv cel de sub clădire, în suprafaţă de 3.382 mp, pe o perioadă de 2 ani.

Simultan cu aceste demersuri însă, există o acţiune în contencios administrativ, iniţiată de Prefectura Alba, care cere constatarea nelegalităţii şi anulării HCL 390 şi 391 din 30 octombrie prin care au fost aprobate, prin amendament, cedarea celor trei etaje cu menţiunea „clădirea liceului” (Liceul Tehnologic „Dorin Pavel” – n.r.), decizie menţinută şi în urma şedinţei CL din 29 ianuarie.

Rămâne de văzut cum vor influenţa aceste acţiuni data la care elevii de la Colegiul Economic vor fi relocaţi.

Lucrările de modernizare a sediului Colegiului Economic “Dionisie Pop Marţian” din Alba Iulia, incluse la finanţare de la bugetul de stat, prin PNDL costă 7,4 milioane lei (aproximativ 1,6 milioane euro), inclusiv partea de proiectare, sumă din care aproape jumătate va trebui suportată din bugetul municipiului Alba Iulia. Lucrările includ şi etajarea uneia dintre clădiri, pe o arie propusă de 657,01 mp.

Citeşte şi Investiţia pentru modernizarea sediului Colegiului Economic din Alba Iulia: 3 milioane lei din bugetul local

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

15 Comentarii

15 Comentarii

  1. petrescu constantin

    sâmbătă, 23.02.2019 at 11:14

    Felicitari directorului de la Dorin Pavel, ca nu a ramas la hotararrea consiliului local Alba Iulia si a continuat demersurile vizand corectitudinea si au fost obtinute de a ramane pe vechiul amplasament in continuare si nu a fost impresionata de hotararea politica a consiliului local. Astfel s-a respectat legea iar liceul economic se afla in situatia de inceput. Liceul de constructii este singurul liceu de profil din judetul Alba prioritar liceului economic din punct de vedere al formarii profesionale de care comunitatea are nevoie.Felicitari, felicitari, felicitari Liceului de constructii, dreptatea a invins!

  2. Ionela

    sâmbătă, 23.02.2019 at 11:33

    Calea discuțiilor este cea mai buna, se puteau rezolva lucrurile cu eleganta daca era bună-credjnta din partea Liceului Economic.

  3. mihai

    sâmbătă, 23.02.2019 at 11:41

    Felicitări Jana Popa, un model de dascăl, un model de director, o profesionistă, un om de carte, TOATĂ LUMEA ŞTIE ASTA, colegii tăi trebuie să-ţi mulţumească că fără tine director, Liceul Dorin Pavel se muta aşa cum decidea Consiliul Local, eşti UN MARE OM, pentru educaţie ai făcut numai lucruri bune!!!! Felicitări OM al dreptăţii şi al corectitudinii!!!!

  4. contan doru

    sâmbătă, 23.02.2019 at 12:08

    Colegii trebuie să vă mulţumească doamnă director Jana Popa, care sunteţi LOCOMOTIVA acestei şcoli de foarte multe ori aţi dovedit asta, fără d-stră şcola mergea cum dorea Consiliul Local. Succes în continuare, sunteţi ceea ce sunteţi, un Om hotărât în ceea ce faceţi, puţini directori ca d-vs!

  5. traian

    sâmbătă, 23.02.2019 at 12:56

    Rezultatul este al directorului Jana Popa 100%, este OMUL care lucrează pentru şcoală, comunitate, cine a cunoscut OMUL JANA POPA cuvinte numai de laudă!!!Felicitări distinsă doamnă!!!!

    • Mihai

      sâmbătă, 23.02.2019 at 18:18

      Foarte bine Jana, ei cu economicul, tu cu dobânda!! Ai obținut ceea ce meritai, cum mai voiau să se mute în școala ta, au, au!! Să fie pildă tuturor (și mai ales celor măreți de la Marțian) că nu poți obține prin vicleșug și înțelegeri ascunse lucruri ce contravin legii. Felicitări încă o dată pentru că nu ai cedat presiunilor! 🙂

  6. Stefan

    sâmbătă, 23.02.2019 at 18:05

    Nu înțeleg decizia consiliului local … adică conducerea Liceului Dorin Pavel i-a acceptat in spațiile liceului (școala gimnazială) dar cei de la Economic de fapta vor să se mute in liceul Dorin Pavel?!.. Asta sună ceva de genul .. Te las sa stai la mine in casă în camera de oaspeți, ca să nu stai afară, dar tu vrei să mă mut eu în camera de oaspeți și tu sa stai in casa mea… Ciudat…Asta sună cu ceva tipic oamenilor de pe stradă, îți cer 1 leu și după ce le dai , vor de fapt mai mult de la tine.
    Din câte știu liceul Dorin Pavel este de construcții și au laboratoare cu dotări specifice profilului, deci trebuie mutate toate echipamentele … pentru ce? Că vrea nu știu cine un moft.

  7. Barbu

    sâmbătă, 23.02.2019 at 18:17

    Felicitari doamnei Jana Popa pentru succesul obtinut si apreciez lupta ei pt a mentine integritatea fizica si profesionala a Colegiului Dorin Pavel.Bravo!!!Rusine Liceului Economic ca cere sa ocupe o cladire abuziv!Barbu Aida Da Roma

  8. Farcas

    sâmbătă, 23.02.2019 at 18:26

    Congratulazioni per il risultato ottenuto alla Direttrice Jana Popa per il coraggio con il quale affronta tutte le situazioni impossibili per tenere in piedi il Collegio Tecnico Dorin Pavel. Vi auguro buona fortuna e spero che si vergognassero i direttori del liceo Economico che hanno provato a occupare il vostro edificio abusivamente.

  9. Lazăr

    sâmbătă, 23.02.2019 at 18:54

    Vă mulțumim cu recunoștință doamna directoare că ați făcut lucruri care păreau imposibil de realizat pentru ca noi să avem o clasă Waldorf, pentru că ne sprijiniți și ne sunteți alături să creștem copii încrezători și fericiți și cel mai important pentru că ați crezut în noi și ne-ați dovedit că se poate ! Vă mulțumim și ne dorim să ne fiți alături întotdeauna !

  10. Georgia

    sâmbătă, 23.02.2019 at 19:04

    O adevarata luptatoare ,un adevarat lider! Nu avem decat cuvinte de lauda pentru dumneavoastra,doamna Director Popa Jana! Ati luptat ca un leu pentru colegii si mai ales pentru copiii din unitatea dumneavoastra! Noi,nu putem decat sa va multumim si sa va respectam si mai mult! Respect pentru tot ceea ce faceti!

  11. Luminita

    sâmbătă, 23.02.2019 at 19:53

    Tot respectul doamnei director Jana Popa care a inteles nevoia ,oportunitatea , dezvoltarii si modernizarii invatmantului local prin acordul de a oferi sprijin logistic Colegiului Economic dar nu inteleg gandirea CL …HCL…adica cum…distrug ceva deja functional cum este organizata baza materiala si ordinea de drept dintr-o institutie sa ofer altei institutii temporar…cand deja erau „balbe” in finantare! Institutia prefectului a inteles…CL..nu a inteles?!

  12. Ion

    duminică, 24.02.2019 at 23:18

    Intrare în normalitate.

  13. Angela C

    duminică, 24.02.2019 at 23:38

    Dacă în urma disputelor grație Dnei directoare Popa Jana liceului economic li s-a oferit clădirea școlii generale,ar trebui că aceștia să înțeleagă că e o chestiune de bun simț”să accepți ce ți se oferă”!
    Din considerente pur logice directoarea Popa Jana a luptat cu vigilența pentru păstrarea bazei materiale ale laboratoarelor de construcții,electric care nu se pot muta sau distruge de dragul „oaspeților noștri”, precum și a laboratoarelor de fizică, calculatoare,AEL, devize,etc.
    Liceul economic se modernizează.Si ca oricine își face casă nouă,trebuie să facă și unele sacrificii,NU sa le impună altora,mai ales celor care le oferă ajutorul.
    Mulțumim d-nei directoare Popa Jana pentru implicarea sa vehementă in această disputa!

  14. silvia

    luni, 25.02.2019 at 09:09

    Felicitari d-nei director Popa Jana pentru sucesul obtinut de a mentine integritatea fizica si profesionala a Colegiului Tehnic „Dorin Pavel”Alba Iulia si nu a ramas la decizia Consilului local Alba de a distruge singurul liceu de constructii. Nimeni nu s-a gandit la dotarile laboratoarelor de constructii care erau distruse si poate treceau ani pana sa mai fie refacute
    Rusine LIceului Economic pentru ca au avut la dispozitie cladirea Scolii generale si nu s-au multumit.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax