Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Ansamblul ,,Dor Teiușan” împreună cu solista Oana Denisa Marian, la Festivalul Dragobete – Moronete

Publicat

Festivalul Dragobete – Moronete se desfășoară și în acest an la Moreni. La eveniment a participat și Ansamblul ,,Dor Teiușan” împreună cu solista Oana Denisa Marian, câstigătorii trofeului de anul trecut, invitați speciali ai festivalului de anul acesta.

VEZI: Iubește românește de Dragobete 2019. MESAJE pentru persoana iubită de Ziua Îndrăgostiților la români

Proiectul „Dragobete – Moronete ” vizează dezvoltarea interesului copiilor față de cunoașterea tradițiilor prin care poporul nostru oficiază dragostea, ca manifestare și sentiment: este vorba despre Dragobete, sărbătoarea iubirii la români.

„Deși Dragobetele reprezintă sărbătoarea noastră tradițională, aproape nimeni nu o mai celebrează în ziua de astăzi, așa cum se cuvine, ziua în care se iubește românește, la fel cum o făceau părinții și bunicii noștri. Dar pe lângă iubirea față de persoana de alături, se celebrează și dragostea pentru actul de cultură, port popular și tradiții populare, pentru țară și neam românesc .

Pornind de la acest fapt, s-a născut această idee inedită, prin care copiii, tinerii și adulții, sunt chemați să-și exprime iubirea față de cei din preajma lor și față de valorile spiritualității românești, către obiceiurile populare, către Sărbătoarea Dragobetelui” se arată în proiect.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax