Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Versatilitatea plitei electrice (P)

Publicat

plite electrice

Mobilarea casei este un punct important indiferent dacă este vorba despre o nouă achiziție imobiliară sau pur și simplu de reînnoirea elementelor din dormitor, sufragerie sau din bucătărie. Când vine vorba de cea din urmă, mobila nouă trebuie să îmbine perfect atât funcționalitatea, cât și eficiența.

Aragazul clasic este încă la mare căutare, însă plitele electrice își fac loc din ce în ce mai des în tot mai multe bucătării. Acestea se integrează perfect în seturile de mobilă, arată mult mai bine decât clasicul aragaz și, conform multor utilizatori, se descurcă la fel de bine în pregătirea mâncării.

Binențeles că plitele electrice nu au doar avantaje, ci și dezavantaje. În rândurile următoare vom arunca o privire peste cele mai importante.

Modularitatea

Cea mai frumoasă casă este cea pe care o aranjezi după bunul plac, cu cât mai puține compromisuri. La fel se întâmplă și în cazul bucătăriei unde, în funcție de forma camerei, bucătăria poate fi aranjată în mai multe moduri.

Utilarea acesteia cu electrocasnicele dorite este punctul culminant al unui design care va rămâne cu tine pentru mult timp. De aceea, includerea unui cuptor încorporabil și a unei plite electrice, ambele după design-ul și culoarea dorită, îți va oferi cele mai multe variante din care să alegi.

Modularitatea ține și de spațiul pe care îl ai la dispoziție: în cazul bucătăriilor de mici dimensiuni, o plită electrică cu două „ochiuri” va fi cea mai bună alegere și poate fi montată mult mai ușor decât una pe gaz.

Nu în ultimul rând, pentru cele mai mici spații, oferta de plite electrice portabile din magazinele din România vor rezolva problema gătitului. Cu două ochiuri sau chiar cu unul, o plită cu inducție pe care o poți depozita atunci când nu o folosești te va ajuta să păstrezi spațiul din bucătărie cât mai liber.

Fără gaz

Cât mai puține facturi poate fi visul frumos al oricărui dintre noi, iar alegerea unei plite electrice ne poate aduce mai aproape de acesta. Dacă optăm și pentru un cuptor electric, atunci factura de gaz este de domeniul trecutului.

Această soluție poate fi foarte bună pentru cei pentru care țeava de gaze le oferă anxietate.

Durabilitatea și limitările gătirii mâncărurilor preferate pot fi dezavantaje

Multe dintre plitele electrice au componente din sticlă, iar manevrarea vaselor poate duce la accidente neprevăzute. În funcție de bugetul pe care îl aloci unei plite electrice, sticla se poate crăpa sau sparge mai repede decât te-ai aștepta, mai ales dacă îndemânarea nu este punctul tău forte.

Însă spargerea sticlei poate avea și alte cauze, cea mai frecventă fiind supunerea la o greutate mult prea mare. Dacă stilul tău de a găti se identifică printr-un volum consistent, atunci va trebui să alegi un model care să reziste presiunii oalelor de mari dimensiuni.

Prețul ca avantaj major

Avantajul de a avea o plită cu un singur ochi se traduce printr-un cost inițial foarte mic, de nici 200 de lei. Chiar dacă un aragaz clasic nu este cu mult mai scump, o plită îți oferă toate libertățile pe care le-am menționat mai sus. Iar dacă prețul nu este o problemă pentru tine, oferta de plite electrice de calitate este foarte bogată și variată.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax