Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: „Ziua Porților Deschise”, sub semnul primăverii, la Liceul Teoretic Teiuș. Jocuri şi ateliere de creaţie

Publicat

ziua portilor deschise liceul teius

„Ziua Porților Deschise” la Liceul Teoretic Teiuș a adus împreună preșcolari, elevi, părinți şi profesori care au avut ocazia să discute despre înscrierea în învățământul primar pentru anul școlar 2019-2020.

Evenimentul a fost construit sub semnul primăverii și al bunei dispoziții, propunând activități specifice părinților: workshop-ul cu tema „Importanța parteneriatului școală – elev – familie” susținut de prof. Marius Cosmin Pintea, a propus o abordare interactivă prin vizionare de film, jocuri de icebreaker, atribuții și roluri și activități specifice preșcolarilor: ateliere de creație, îndemânare și multe, multe jocuri.

ziua portilor deschise liceul teius

Vizitarea spațiilor școlii, întâlnirea cu elevii claselor a IV-a, întâlnirea cu viitoarele cadre didactice ce vor preda la clasele pregătitoare, cântecele și mesajele de bun venit la școală au creat cadrul perfect schimbului de impresii remarcat în bucuria preșcolarilor, entuziasmul și spontaneitatea lor.

Elevii claselor a IV-a le-au trecut pragul un număr mare de copii, părinți și bunici. 

ziua portilor deschise liceul teius

Viitorii școlari au admirat expoziția de mărțișoare realizată de elevii claselor primare, apoi s-au bucurat de surprizele oferite de gazde: mărțișoare, baloane și bomboane. Preț de câteva minute au simțit ce înseamnă să fii școlar, luând loc în băncile viitorilor lor colegi de școală.

„Frecventarea clasei pregătitoare este foarte importantă pentru copii deoarece parcurgerea acestui an școlar face adaptarea mai ușoară în clasa I, îi acomodează cu școala și cu învățătorul clasei, cu un program fix, îi învață să respecte reguli specifice vârstei lor și să socializeze cu alți copii”, a declarat prof. înv. primar Simona Borbely, care va prelua clasa pregătitoare.

ziua portilor deschise liceul teius

„Când ușa clasei a fost deschisă și domnul director însoțit de acei copii gingași ca niște ghiocei, împreună cu părinții lor, au intrat, am fost cuprinsă de emoție… mi-au amintit că, în urmă cu 4 ani și jumătate am trăit aceleași emoții ca și acum. Întreaga clasă s-a luminat când privirile lor gingașe și zâmbetul lor deosebit căutau să exploreze necunoscutul. Chiar și actualii elevi erau fericiți și cu bucurie în suflet spuneau că își amintesc cu drag , văzându-i pe colegii lor mai mici, de ziua în care și ei au venit la școală, asemenea lor” a spus prof. înv. primar Adina Vântu, cadru didactic ce va prelua clasa pregătitoare.

ziua portilor deschise liceul teius

 „Ziua Porților Deschise, ediția 2019, a fost gândită diferit de anii anteriori. Am dorit să accentuăm importanța și vitalitatea educațională a parteneriatului școală – elev – familie în vederea obținerii succesului școlar încă de la vârste mici. Pe de altă parte, prin activitatea implementată, s-a intenționat facilitarea comunicării dintre părinți și personalul didactic și informarea familiilor privind oferta educațională, metodologia și calendarul înscrierii în învățământul primar. Feedback-ul participanților ne-a sugerat ideea că astfel de întâlniri sunt benefice, integratoare și cu un efect de lungă durată”, a declarat prof. Marius Cosmin Pintea, directorul Liceului Teoretic Teiuș.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax