Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Două clădiri vechi din centrul municipiului Alba Iulia, puse la pământ. Va fi construit un bloc de șase etaje

Publicat

YouTube video

De mai bine de două săptămâni, în centrul municipiului Alba Iulia a apărut un nou șantier. Mai exact, două clădiri vechi, de pe strada strada Frederic Mistral, care păstrau o ultimă urmă a perioadei interbelice, au fost puse la pământ.

Au supraviețuit ”sistematizării” din perioada comunistă însă nu și vremurilor noi, când regulile urbanistice din Alba Iulia au devenit greu de înțeles. Era vorba despre două clădiri: într-una dintre ele funcționa un resturant iar în cealaltă, mai multe cabinete de avocatură.

Pe locul celor două clădiri demolate se va înălța o nouă construcție, compusă din parter și șase etaje (patru etaje principale la stradă și două retrase). Noul ansamblu va fi format din spații comerciale și locuințe colective. De asemenea, se vor amenaja locuri de parcare la nivelul solului și la nivelul subsolului, cele din urmă fiind accesibile cu ajutorul unui elevator pentru parcare subterană.

cladire demolata

În ședința de Consiliu Local din data de 26 februarie 2019, Cosilierii Locali din Alba Iulia au aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru „construire locuințe colective cu spații comerciale și servicii la parter,” în Alba Iulia, pe strada Frederic Mistral, la numerele 4 și 5.

downtown

Solicitanții au fost Filimon Ion, Filimon Elena, IBR Invest SRL prin Ion Bogdan, Otvoș Elenuța, Jidveian Ovidiu Viorel și SC TRANS TIP SRL.

cladire daramata

 

La aproximativ două săptămâni de la aprobarea în Consiliul Local a PUZ-ului, utilajele de demolat au intrat în funcțiune.

Prima construcție care a fost pusă la pământ a fost clădirea în care, în trecut, a existat restaurantul ”Olivia” și mai târziu a funcționat pub-ul ”Downtown”.

YouTube video

La scurt timp, utlilajele au început dărâmarea clădirii vecine, un spațiu în care activau mai multe cabinete de avocatură. Fațada clădirii păstra printre ultimele amintiri ale perioadei interbelice, care a influențat orașul, dar din 26 martie 2019, aceasta a devenit istorie.

cladire demolata

 

Pe noul spațiu, se va ridica o nouă construcție de locuințe colective și spații comerciale la parterul acesteia.

fatada 1

”Funcțiunea propusă este servicii și spații comerciale la nivelul parterului și locuințe la nivelele superioare.se arată în decizia de încadrare, emisă în 5 septembrie 2018.

fatada2
De asemenea, în spatele clădirii, se va ridica încă un ansamblu de locuințe, format din parter și 4 etaje. Complexul de locuințe va fi dotat cu spații de joacă, parcare la suprafață și parcare subterană, cu un număr total de 77 locuri de parcare.

plansa 122333

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. ...

    miercuri, 27.03.2019 at 15:10

    Maghernițele alea nu aveau ce căuta în zona centrală a orașului.

  2. pilu

    miercuri, 27.03.2019 at 16:04

    Ca ne mai legam de doua cladiri retrase ale fostului ”centru vechi”. Adevaratul Centru vechi a fost demolat la indicatiile unui inginer ratat, care a mai lasat un pui dupa el si ale unui tablagiu ajuns mai sus decat a visat tot neamul lui.
    De multe ori sunt intrebat de catre diversi turisti unde este centrul vechi.Ce poti sa le raspunzi, cand din Centrul vechi a mai ramas Palatul Gisella, restul sunt niste blocuri hade cu un regim de inaltime mult peste ceea ce a fost in Centrul vechi.
    Oare chiar in Centrul vechi nu se mai gaseste un ”investitor”sa ne scape de balariile din fata Casei de cultura a studentilor? Dar, cred ca asta se va intampla in mandatul noului primar al carui nume va fi dferit de particula Hava.

  3. Wesgon

    miercuri, 27.03.2019 at 22:23

    cladirile apartineau domnului jidveanu, imi imaginez ce dezastru si inghesuiala pe acolo cand se va lucra, saracii copii de banii gata unde isi vor mai bea cafeaua la amiaza ? numai zic ca acolo la doi pasi e palatul de finante si langa hotel parc.

  4. Albaiulian

    joi, 28.03.2019 at 08:19

    Urat cu spume. Sa speram ca nu sunt doritori sa cumpere o porcărie. Cum sa dai aviz acolo nu înțeleg
    Dar nu te mai mira nimic. Pt bani orice

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax