Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Deplasări în străinătate de 490.000 de lei, la Consiliul Județean Alba. Sume record cheltuite pe cap de angajat

Publicat

Consiliul Județean Alba și instituțiile subordonate au cheltuit în 2018 aproape 490.000 de lei pentru deplasările externe ale șefilor și angajaților.

Italia, China, Slovenia, Spania, Franța sau Ungaria sunt câteva dintre destinațiile unde angajații consiliului s-a întâmplat să stea și câte o săptămână pentru diferite proiecte europene, ”parteneriate” sau seminarii. 

Sumele cheltuite pentru unele dintre deplasări sunt imense.

De exemplu, o întâlnire de lucru a proiectului ENSuRE s-a desfășurat în Italia, la Pesaro și a durat o săptămână, din 13 până în 20 octombrie.

Cheltuielile pentru cele 4 persoane care au participat au fost pe măsură: 44.414 lei, dar exemplele pot continua. Cheltuielile de deplasările aferente acestui proiect sunt consistente, după cum puteți citi mai jos, în articol.

O altă deplasare de 4 zile, în Bavaria, a costat 12.000 de lei pentru o singură persoană.

Cheltuieli cu deplasările externe:

Cheltuielile aparatului propriu al Consiliului Județean Alba: 422.993 de lei.

Muzeul Național al Unirii: 6.116 de lei.

Biblioteca Județeană ”Lucian Blaga”: 1.794 de lei.

Centrul Cultural ”Augustin Bena”: 58.929 de lei.

Totalul cheltuielor cu deplasările externe în 2018: 489.832 de lei.

Pe unde au umblat angajații CJ Alba în 2018

O persoană s-a deplasat în Regiunea Saxony, Germania, la un schimb de experiență și cunoștințe într-un proiect denumit Beyond EDP. O persoană a participat din partea Consiliului Județean Alba, cheltuind peste 1.000 de lei. Rezultatele obținute constau, conform comunicării oficiale a CJ Alba, în realizarea activităților conform graficului de implementare a proiectului. Doar că, pe siteul propiectului, Agenția de Dezvoltare Regională Centru apare ca partener, nu și instituția județeană.

Cinci zile la Sevilla (Spania) a petrecut un alt angajat al CJ Alba, care, între 12 și 17 martie 2018 a participat la un seminar dedicat ”sprijinului pentru autoritățile locale privind implementarea strategiilor pentru emisiile de carbon. Instituția a cheltuit pentru această deplasare 977 de lei.

Pritzwalk Germania: 3 persoane au participat la o întâlnire de lucru a unui alt proiect, în perioada 19-23 martie 2018 și au cheltuit 7.932 de lei, finanțarea fiind asigurată de bugetul acestui proiect.

Doi angajați ai Consiliului Județean Alba au participat la o conferință în Croația, la Dubrovnik, unde au ”reprezentat județul”. Este vorba despre conferința ”Împărtășirea viitorului patrimoniului cultural”. În șase zile, din 9 până în 15 aprilie, costurile au fost de peste 9.000 de lei. 

Exact în aceeași perioadă, alte șase persoane au participat la o întâlnire de lucru a proiectului ENSuRe, tot în Croația însă la Motovun. Cheltuiala cu această deplasare a depășit 24.000 de lei.

Luna aprilie a anului trecut a fost și luna deplasărilor. Din 16 până în 22, trei persoane au participat la Forumul Eurodyssee, desfășurat la Bruxelles. Pentru deplasarea celor trei, timp de șase zile, Consiliul Județean Alba a cheltuit 26.739 de lei.

Cheltuieli de 12.000 de lei pentru o singură persoană

Peste 12.000 de lei a costat o deplasare în Bavaria, în Germania, între 13 și 17 mai. O singură persoană a participat la un eveniment de informare organizat în cadrul unui târg internațional de mediu.

În mai, două persoane s-au deplasat la Chișinău pentru programul de pregătire și desfășurare a manifestărilor prilejuite de Centenarul Marii Uniri. Costurile au ajuns la aproape 7.500 de lei.

Participarea a trei persoane la Adunarea Generală a Regiunilor Europene, desfășurată la Oppland în Norvegia, între 21 și 25 mari, a mai scos din bugetul institituției 36.194 de lei. Alba este membru al ARE și a găzduit, în trecut, un birou al acestei asociații, la Alba Iulia.

Alte două persoane au participat la o altă întâlnire a proiectului ENSuRe, de data aceasta la Madrid, în Spania. În cele trei zile, costurile au depășit 5.600 de lei.

Vezi și: E lung pământul, ba e lat, când ești angajat la stat! Deplasări ”afară” de 138.000 de euro la Primăria Alba Iulia

În perioada 20-26 iunie, la Lyon (Franța), regiune înfrățită cu Alba, au avut loc Serbărie Consulare. Nouă persoane au reprezentant județul Alba, cheltuielile acestei deplasări fiind de 88.776 de lei.

lyon

Alți 58.929 de lei au fost cheltuiți de Centrul de Cultură ”Augustin Bena”, instituție subordonată CJ Alba, pentru aceeași destinație. 27 de angajați ai centrului s-au deplasat la Lyon cu o zi după delegația consiliului județean (foto facebook: CC Augustin Bena).

Județul a avut acolo un pavilion de 100 de metri pătrați în care a fost reconstruită o gospodărie tradițională din județul Alba, au fost prezentate costume populare, dansuri tradiționale și două concerte: unul de nai și unul de muzică bisericească la care au participat, ne asigură instituția, peste 45.000 de persoane.

Peste 3.200 de lei a mai costat deplasarea unei persoane la Simpozionul Internațional ”Banatul – Istoric și multiculturalitate” care s-a desfășurat la Zrenjanin, în Serbia, între 22 și 24 iunie. A participat o persoană din partea județului și au fost donate cărți către românii din Voivodina.

În pragul Brexitului, CJ Alba strânge relațiile cu Marea Britanie. O persoană din cadrul instituției județene a participat la Winchester, între 1 și 5 iulie la o ”vizită de informare planificată în vederea pregătirii formalităților necesare întâlnirii reprezentanților politici și economici ai regiunii SE Angliei cu cei ai județului Alba”. Adică nimic, sau cel mult o activitate care se putea rezolva prin email. În schimb, instituția a cheltuit 6.654 de lei.

Proiectul ENSuRE se întoarce… În august, între 5 și 11 august, 2 persoane au participat la întâlnirea de lucru a acestui proiect, la Slovenska Bistrica, în Slovenia.  Cheltuielile cu cele două persoane au depășit 25.000 de lei.

29.09-04.10.2018, Salzburg, Austria. Două persoane participă la cea de-a XIV-a conferință a regiunilor și orașelor europene, prilej pentru Consiliul Județean Alba să mai scoată din buget 19.858 de lei. Rezultatele acestei vizite constau, potrivit instituției, în ”dezbateri legate de subsidiaritate, viitorul Europei, furnizare de energie și digitalizare”.

Pentru patru zile la Gyula, în Ungaria (12-15 octombrie), două persoane trimise pentru ”prezentarea culturii și tradițiilor românești din județul Alba”, au cheltuit 11.428 de lei. Aproximativ în aceeași perioadă, CJ Alba mai notează drept ”transport delegație” o deplasare la Gyula care a costat alți 2.664 lei.

O altă întâlnire de lucru a proiectului ENSuRE s-a desfășurat în Italia, la Pesaro și a durat o săptămână, din 13 până în 20 octombrie. Cheltuielile pentru cele 4 persoane care au participat au fost pe măsură: 44.414 lei.

Două persoane s-au deplasat la Zaragoza, în Spania, pentru a participa la ”activitățile culturale și sociale prevăzute de Asociația ACASA din Zaragoza pentru celebrarea Centenarului Marii Uniri. Cei doi au stat în Spania o săptămână, din 20 până în 27 octombrie și deplasarea a costat 25.625 de lei.

La rezultate, reprezentanții CJ Alba au notat ”stabilirea unor relații de colaborare în vederea înfrățirii unor localități spaniole cu unele localități din județul Alba, stabilirea unui program comun de manifestări socio-culturale pe luna noiembrie și decembrie și organizarea unei delegații a asociațiilor românești pentru a participa la manifestările dedicate zilei naționale de la Alba Iulia”.

Tot o săptămână au stat în Italia, la Umbria, șase persoane din cadrul Consiliului Județean Alba. Între 11 și 16 noiebrie, acestea au participat la o ”sesiune de training” în cadrul unui alt proiect european și au cheltuit 43.762 de lei.

Dacă e noiembrie, e Italia. Tot acolo s-au mai dus două persoane, respectiv la Trieste, între 26 noiembrie și 1 decembrie, pentru o întâlnire în cadrul proiectului SIMPLA. Cheltuielile s-au ridicat la 5.200 de lei și au fost suportate din bugetul proiectului.

Între 5 și 13 decembrie, doi reprezentanți ai județului s-au deplasat în China, la Gansu, pentru ”consolidarea relațiilor de prietenie” cu provincia chineză. Pentru asta, județul a cheltuit 14.941 de lei.

În total, Consiliul Județean Alba a cheltuit pe deplasări externe 422.993 de lei, în 2018.

Instituțiile subordonate și deplasările lor

Și instituțiile din subordinea CJ Alba, au avut deplasări externe, însă cheluielile angajaților acestora sunt cu mult mai mici decât cele ale aparatului propriu al consiliului.

Astfel, reprezentanții Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia s-au deplasat la Gundelsheim, în Germania, într-o vizită de lucru la sediul unei firme care se ocupă de aparate de control asupra climatului muzeal și de vitrine de expoziție. Aceasta este cea mai scumpă deplasare a reprezentanților muzeului: 4.887 de lei pentru două persoane, timp de cinci zile.

Un alt angajat al muzeului a participat la un seminar în Republica Moldova, în perioada 11-14 aprilie, costurile fiind de 219 lei.

Între 27 și 30 mai, o persoană s-a deplasat la Oslo (Norvegia) unde a realizat un stand de prezentare al Museikon în parteneriat cu Muzeul Universității din Bergen. Deplasarea a costat 595 de lei.

Un alt angajat al muzeului s-a deplasat în luna mai la Istambul unde a susținut o conferință la Universitatea Koc, în cadrul unui eveniment organizat de Institutul Cultural Român. Deplasarea a costat 414 lei.

Biblioteca Județeană ”Lucian Blaga” a plătit în 2018 o singură deplasare externă. O persoană a participat în perioada 22-24 iunie 2018 la Zrenjanin, în Serbia, la semnarea unui parteneriat cu Institutul de Cultură al Românilor din Voivodina. Deplasarea aceste persoane a costat 1.794 de lei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax