Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO- Partidul Phralipe al Romilor din Alba Iulia despre europarlamentare: Misiune imposibilă pentru o formațiune nouă

Publicat

YouTube video

O  formațiune politică care a luat naștere la Alba Iulia, vrea să aducă un ”suflu” nou în politica țării. Partidul Phralipe al Romilor, condus de omul de afaceri albaiulian Călin Pădurean, s-a înființat în urmă cu două luni și deja s-a lovit de ”jocul politic” din România.

Formațiunea ”a bătut țara în lung și în lat” pentru a strânge cele 200.000 de semnături necesare pentru participarea la alegerile europarlamentare, dar nu au reușit.

Acest lucru însă nu i-a demoralizat și noul partid are planuri de viitor și un program politic cu 23 de priorități.

Cei patru membri ai consiliului de administrație, Călin Pădurean președinte, Teodor Ducean secretar general, Mădălin Bobo vicepreședinte și Marius Mareșal Stoica, președinte Diaspora și-au dat seama rapid că pentru un partid proaspăt înființat, să strângi 200.000 de semnături este aproape imposibil.

Totuși aceștia au reușit să strângă un număr de 171.522 de semnături, în aproape trei săptămâni de muncă neîntreruptă.

Într-o primă conferință de presă, biroul de conducere al formațiunii și-a prezentat programul politic al partidului, primele impresii în urma campaniei de strângere de semnături și planurile de viitor.

PPR, sau Partidul Phralipe al Romilor este  ”o asociație cu caracter politic, de centru, care militează pentru respectarea drepturilor omului, a suveranității naționale, a independenței și a unității statului, a integrității teritoriale, a ordinii de drept și a principiilor democrației constituționale.”

Printre cele mai importante priorități din programul politic propus de PPR se află:

Încurajarea microîntreprinderilor, cooperativelor agricole și meșteșugărești, încurajarea producției și consumului de produse alimentare biologice în România.

În programul politic se află și susținerea sistemului de sănătate din țară, încurajarea medicilor și cadrelor medicale pentru a profesa în România.

Mai mult, aceștia militează pentru introducerea Legii Anti-Mafia în Codul Penal din România, confiscarea averilor nejustificate și transferul acestora către un program de urgență socială.

De asemenea au în vedere și lansarea unor inițiative legislative pentru protecția animalelor.

Lista completă cu cele 23 de priorități ale PPR:

partea I partea a II a partea a III a partea a IV a

Campania de strângere de semnături pentru alegerile europarlamentare

Potrivit declarațiilor celor patru membri ai partidului, aceștia au avut mai puțin de 40 de zile pentru a strânge cele 200.000 de semnături necesare pentru participarea la europarlamentare.

Aceștia și-au dat seama foarte rapid, că pentru un partid mic și care nu are o masă de votanți deja bine stabilită, este aproape imposibil să faci cinstit 200.000 de semnături.

Mergând în teren pentru a strânge semnăturile necesare, reprezentanții PPR au observat cu ușurință cum pătura de jos a societății este manipulată și folosită ca și masă de votanți de către partidele politice cu putere.

ppr

În acest sens, proaspeții politicieni vor să facă o petiție pentru schimbarea legislației electorale în România. Aceștia vor o legislație electorală cum se află în mai multe țări din Europa, unde numărul necesar de semnături pentru a participa la alegeri este cu mult mai mic decât în România.

”Astăzi am strâns un număr de 171. 522 de semnături, cu care nu am putut face cele 200.000 de semnături pentru a atinge planul. Ne pare rău că nu putem să mergem la europarlamentare, atât am putut deocamdată pentru un partid politic care este ieșit de două luni pe piață. Nu suntem destul de cunoscuți ca și partid politic, dar nu considerăm că este o luptă pierdută. Ba din potrivă, mergem cu fruntea în sus, pentru noiembrie o să mergem și către prezidențiale. Acum ne pregătim pentru înființarea de filiale județene, exact, cum spune legea, și ne pregătim să mergem mai departe, cu filialele județene.” a declarat Călin Padurean referitor la alegerile europarlamentare.

Planuri de viitor

Vicepreședintele partidului, Teodor Ducean, a declarat că în viitoarele 6 luni, formațiunea politică va lucra intens pentru înființarea a 22 de organizații județene și identificarea persoanelor care ar putea deveni lideri locali ai respectivelor organizații.

De asemenea aceștia au un suport puternic și din Diaspora, mai ales din SUA, Germania și Austria. Președintele partidului pe Diaspora este Marius Mareșal Stoica, care timp de 30 de ani a locuit  în Statele Unite ale Americii, unde a lucrat ca și polițist. Intrat în politică alături de PPR, acesta militează pentru o unitate a românilor indiferent de etnie și religie.

Pe lângă planurile cu organizațiile județene, un mare proiect de viitor pentru Partidul Phralipe al Romilor este participarea la alegerile prezidențiale.

 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax