Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Divizia de betoane a grupului Pomponio din Alba, cumpărată de irlandezii de la CRH

Publicat

beton

Producătorul irlandez de ciment CRH a cumpărat di­vizia de betoane a grupului Pomponio din Alba, deţinut de doi acţionari italieni, potrivit surselor din piaţă.

CRH a preluat astfel activele Pomponio din Alba Iulia, dar şi din Sibiu, Deva şi Turda, unde compania are şase staţii de betoane. Divizia de betoane a generat în 2018 afaceri de 40 de milioane de lei.

Prețul tranzacției nu a fost făcut deocamdată public.

Pomponio este deţinută de Luca Anversa (cu 90% din acţiuni) şi Alberto Tarana (10%). Printre proiectele către care Pomponio a furnizat produse se numără fabrica de bere Albacher (a grupului Romaqua) şi fabrica Star Transmission din Sebeş, divizie a grupului Daimler.

”În cadrul acestor fabrici de producerea betoanelor și a agregatelor dispunem de utilaje și instalații de ultimă generație complet automatizate care ne permit realizarea la standarde europene a unei game variate de produse în domeniul construcțiilor. Totodata personalul care le deservesc are calificarea necesară desfașurării acestui tip de activități.

În cadrul acestor fabrici funcționează puncte de prelevare probe și un laborator central de încercări gr.II ( autorizat I.S.C. ) – la Simeria Veche .

Toate fabricile de betoane respectiv agregate au activitatea de producție certificată”, este descrierea de pe siteul compaiei Pomponio, a fabricilor de betoane.

CRH a intrat pe piața românească în 2015, când a preluat fabricile de ciment Lafarge, ca urmare a fuziunii internaționale dintre Holcim și Lafarge. În prezent CRH deține două fabrici de ciment în România și un total de 40 de platforme industriale, unde lucreză 900 de angajați.

Sursă foto: Pomponio, stația de la Drâmbar

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax