Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Întâlnire între arhiepiscopul romano-catolic de Alba Iulia și premierul Ungariei. 19,5 milioane de euro de la Budapesta

Publicat

orban

György Jakubinyi, arhiepiscopul romano-catolic de Alba Iulia s-a întâlnit la Budapesta cu premierul ungar, Viktor Orbán, unde au discutat despre  vizita Papei Francisc la Şumuleu Ciuc. Mai mult, oficialul ungar a anunțat că a alocat peste 19 milioane de euro pentru Arhiepiscopia Romano-Catolică de Alba Iulia.

Arhiepiscopul nu a putut fi contactat. Reprezentanții bisericii au precizat pentru Alba24 că György Jakubinyi este plecat în următoarele două săptămâni.

Banii oferiți de guvernul de la Budapesta vor fi folosiți pentru pentru funcționare și realizarea unor investiții în cadrul arhiepiscopiei albaiuliene.

În vederea desfăşurării fără probleme a vizitei Papei Francisc, la Şumuleu Ciuc, între Arhiepiscopia Romano-Catolică Alba Iulia şi Guvernul Ungariei va exista o cooperare strânsă.

Vezi și: PROGRAMUL OFICIAL al vizitei Papei Francisc în România. Cât va sta la Blaj și care este programul zilei de 2 iunie

Arhiepiscopul l-a informat pe şeful guvernului de la Budapesta despre situaţia actuală a Arhidiecezei Romano-Catolice de Alba Iulia, precum şi despre cazul Liceului Teologic Romano-Catolic din Târgu Mureş.

În cadrul întrevederii, Viktor Orbán şi György Jakubinyi au analizat investiţiile aflate în curs la Arhiepiscopia Romano-Catolică Alba Iulia, precum şi despre cele planificate, pe care guvernul ungar le va sprijini în continuare; o astfel de investiţie este, de exemplu, renovarea Bisericii Sfântul Mihail din Cluj-Napoca.

Din aceste fonduri se vor distribui sume și pentru extinderea Universității Sapientia din Oradea, precizează presa maghiară.

Reamintim că Papa Francisc va face o vizită în România, prilej cu care se va afla și în Județul Alba, la Blaj, unde pe Câmpia libertății, va paticipa la beatificarea episcopilor martiri ai Bisericii Greco-Catolice.

Surse: kronika.hu, hirado.hu

Vezi și: Vizita Papei la Blaj: 42.000 de pelerini vor avea acces pe Câmpia Libertății. Detalii legate de organizare

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax