Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE VIDEO: Emoții pentru Liviu Dragnea la ÎCCJ. Astăzi se judecă ultimul termen în dosarul angajărilor fictive

Publicat

Luni, 15 aprilie, la Înalta Curte de Casație și Justiție ar putea fi ultimul termen al procesului în care liderul PSD, Liviu Dragnea a fost condamnat, anul trecut, la trei ani şi jumătate de închisoare cu executare. Decizia a fost luată de un complet de trei judecători, complet pe care Liviu Dragnea l-a contestat, recent, la Curtea Constituţională.

Hotărârea finală ar trebui luată de judecători până la 1 iunie, când unul dintre magistraţii care judecă apelul iese la pensie.

UPDATE, ora 13:50 – Liviu Dragnea este audiat de magistraţi. „Aşa cum am spus şi la fond, sunt total nevinovat. Nu am avut cunoştinţă că cele două nu ar fi mers la serviciu. Nimeni nu mi-a spus acest lucru. Nu am cerut nimănui, nu am făcut presiuni asupra niciunei persoane pentru a le menţine pe cele două în funcţie”, a spus Dragnea în faţa instanţei.

UPDATE, ora 13:47 – S-a încheiat declaraţia inculpatei Şefu Olguţa.

UPDATE, ora 13:24 – În timp ce audierea inculpatei Şefu Olguţa continuă, Liviu Dragnea glumeşte cu avocata acestuia, Flavia Teodosiu. Se poate observă că banca de lemn din sala de judecată nu este prea confortabilă, liderul PSD părând a acuza dureri de spate.

UPDATE, ora 13:00 – În acest moment depune mărturie Şefu Olguţa, fostul director adjunct al Protecţiei Copilului Teleorman. Ea îşi menţine declaraţiile date în prima instanţă, susţinând că nu avea cunoştinţă de faptul că Adriana Botorogeanu, una dintre cele două angajate despre care DNA susţine că lucrau la sediul PSD, nu se prezenta la Direcţia de protecţie a Copilului.

Procesul a fost reluat

UPDATE, ora 12:40 – Cererea de recuzare a magistratei Daniela Encescu a fost respinsă. Începe audierea inculpaţilor. Dragnea este al doilea pe listă. Prima va fi audiat fostul director executiv al Direcţiei pentru Protecţia Copilului Teleorman Olguţa Şefu, condamnată în primă instanţă la 3 ani de închisoare pentru abuz în serviciu şi un an de închisoare pentru fals intelectual, cu suspendare.

UPDATE, ora 11:30 – Procesul a fost suspendat pentru 30 de minute. Avocaţii lui Dragnea au cerut recuzarea unei judecătoare din complet.

Avocata Flavia Teodosiu a reușit să obțină o suspendare de 30 de minute, după ce a cerut recuzarea judecătoarei Simona Encean, pe motiv că soțul acesteia ar fi „un susținător înfocat al PSD” și „este afectată imparțialitatea”, în aceste condiții. Pe de altă parte, unul dintre apărătorii lui Liviu Dragnea în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, Toni Neacşu, a declarat, luni, la sosirea la sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, că este puţin probabil ca instanţa de judecată să se pronunţe înainte de soluţia CCR privind completurile de trei judecători.

UPDATE, ora 11:20 – Potrivit adevărul.ro procesul a început. Liviu Dragnea a ajuns în sala de judecată în jurul orei 11:00.

UPDATE, ora 10:50 – La apariția liderului PSD, la intrarea în instanța de judecată, spiritele s-au încins și potrivit unor reprezentanți ai presei, persoane care l-ar susține pe Liviu Dragnea ar fi agresat mai mulți jurnaliști prezenți.

UPDATE, ora 10:30 – Sunt aproximativ 250-300 de persoane la Curtea Supremă aşteptând sosirea lui Liviu Dragnea. Protestatarii şi sustinătorii lui Dragnea s-au împărtit pe trotuare diferite. Avocatii lui Dragnea au sosit la instanţă.

UPDATE, ora 10:10 – Aproximativ 100 de susţinători ai liderului PSD înarmaţi cu vuvuzele s-au strâns în faţa Curţii Supreme.

La ultimul termen, Liviu Dragnea nu a mers în instanță din cauza problemelor de sănătate, magistrații le-au pus în vedere avocaților ca la următorul termen, adică luni, 15 aprilie, să fie pregătiți să pună concluziile finale în acest proces.

Este foarte posibil ca magistrații să înregistreze declarațiile avocaților, dar și ale inculpaților și să rămână în pronunțare, urmând ca la o dată ulterioară să dea și decizia finală în acest proces al angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman.

În acest dosar, Liviu Dragnea a fost judecat și condamnat în primă instanță pentru instigare la abuz în serviciu.

La fel de posibil este, însă, ca Liviu Dragnea să meargă în instanță, să dea o declarație și să ceară o amânare până când Curtea Constituțională se va pronunța în chestiunea completurilor de 3 judecători, pe care Liviu Dragnea le-a contestat prin intermediul lui Florin Iordache. 

Avocaţii lui Dragnea au anunţat că vor ridica în faţa judecătorilor o excepţie privind nelegala constituire a completului de trei magistraţi care l-a condamnat pe liderul PSD. În opinia avocaţilor, completul trebuia să fie specializat în fapte de corupţie.

sursă: Digi24, adevarul.ro

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax