Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Taxe speciale la Alba Iulia pentru certificate de urbanism şi autorizări în regim de urgenţă. Cuantum şi termene

Publicat

primaria alba iulia

La Alba Iulia se propune instituirea unor taxe speciale pentru emiterea certificatelor de urbanism şi autorizaţiilor de construire sau desfiinţare, în regim de urgență. Iniţiativa este în consultare publică până în 16 mai.

Potrivit proiectului ce va fi prezentat consilierilor locali, după finalizarea etapei de dezbatere publică, este vizată instituirea unor taxe speciale în vederea emiterii certificatelor de urbanism şi autorizaţiilor de construire/desfiinţare, în cazul în care persoanele fizice sau juridice solicită eliberarea documentului în regim de urgenţă.

Termenele pentru eliberarea în regim de urgență a certificatului de urbanism, autorizațiilor de construire/desființare curg de la depunerea documentației complete, potrivit proiectului.

Eliberarea documentelor solicitate în regim de urgenţă se realizează în termen de:

3 (trei) zile lucrătoare de la data depunerii, exclusiv ziua depunerii, pentru certificatele de urbanism având ca scop operaţiuni notariale privind circulaţia imobiliară;

5 (cinci) zile lucrătoare de la data depunerii, exclusiv ziua depunerii, pentru certificatele de urbanism având ca scop lucrări de construire;

7 (şapte) zile lucrătoare de la data depunerii, exclusiv ziua depunerii, pentru autorizaţiile de construire/desfiinţare;

Cuantumul taxelor speciale

Pentru emiterea în regim de urgenţă a certificatului de urbanism pentru operaţiuni notariale privind circulaţia imobiliară se percepe o taxă de:

500 lei pentru suprafeţe mai mici de 5000 mp

1000 lei pentru suprafeţe mai mari de 5000 mp

Pentru emiterea în regim de urgenţă a certificatului de urbanism pentru lucrări de construire se va percepe o taxă de:

1000 lei, pentru suprafeţe mai mici de 5000 mp

3000 lei, pentru suprafeţe mai mari de 5000 mp

Pentru emiterea în regim de urgenţă a autorizaţie de construire/desfiinţare se percepe o taxă în valoare de 100% din taxa de autorizare.

Taxa se datorează de către contribuabilii care solicită prestarea acestor servicii. În caz de rezolvare peste termenele stabilitate sau nerezolvare a cererii depuse de către contribuabilii persoane fizice sau juridice, taxa achitată anticipat se restituie.

Taxele speciale instituite sunt suplimentare taxelor pentru eliberarea documentelor în regim normal, stabilite conform Hotărârii Consiliului Local și a Codului Fiscal.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. jenel

    luni, 22.04.2019 at 19:53

    Ce idee ticaloasa!!
    Puturoșii cu salarii nesimtite vor taxe duble pentru a si face datoria.
    Cine a nascocit mizeria asta?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax