Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: SEPAI – Simularea Parlamentului European în Alba Iulia. Tineri din județul Alba, europarlamentari pentru o zi

Publicat

SEPAI – Simularea Parlamentului European în Alba Iulia, desfășurată în perioada 22-23 martie, a adus în prim-plan tinerii din județul Alba. Mai exact, le-a dat oportunitatea de a reprezenta un europarlamentar și de a discuta în numele partidului din care acesta face parte la Bruxelles în diferite comisii.

În prima zi, tinerii, elevi și studenți din județul Alba au asistat la o prezentare oferită de Nicole Pascu, membră a echipei de organizare, despre discuțiile din Parlamentul European care urmau să fie simulate a doua zi. Seara s-a desfășurat un eveniment destinat socializării.

Sâmbătă dimineața, tinerii au primit kit-ul de participant, printre care și rolul acestuia, partidul din care face parte și comisia în care își desfășoară activitatea. Timp de o oră, la Hotel Transilvania, temporarii europarlamentari au asistat la prezentarea invitatei speciale de la Bruxelles, Tanei Foarfă, director Europuls – Centru de Expertiză Europeană. Aceasta a vorbit despre insituțiile Uniunii Europene, particularizând Parlamentul European.

După o pauză, au început și discuțiile: prima dată pe partide, pentru a discuta principiile acestora față de temele dezbătute. Ulterior, în comisii (Comisia de Ocupare a Forței de Muncă, Comisia de Libertăți Civile, Justiție și Afaceri Interne, Comisia de Dezvoltare Regională) s-au dezbătut pe rând cele două teme și s-a ajuns la amendamente față de propunerea Comisiei Europene. În plen, a treia fază a simulării ședinței, fiecare comisie a avut reprezentanți care să aducă sau nu modificări acestor amendamente, sfârșind prin a le vota.

După trei ore de discuții argumentate și detaliate, evenimentul s-a încheiat cu acordarea distincțiilor de către organizatori și cu un alt eveniment de socializare.

Evenimentul a adus împreună în total 49 de persoane (participanți, organizatori, invitați, fotografi, echipa staff).

SEPAI a fost un proiect organizat de către o echipă de liceeni de la asociația Forum Apulum – șapte fete, mai exact. Proiectul este finanţat de Fundatia Comunitara Alba prin programul YouthBank Alba.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax