Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în Transilvania, la mare şi la munte, în vacanţa de Paşti şi 1 Mai. Prognoza meteo pe două săptămâni

Publicat

zi-libera-picnic

Administraţia Naţională de Meteorologie transmite prognoza de vreme pentru regiuni din ţară, valabilă în perioada 22 aprilie – 5 mai. În Transilvania, vremea se încălzeşte semnificativ până în 26 aprilie şi se răceşte de Paşti. Temperaturile cresc din nou în jurul datei de 30 aprilie.

În Transilvania, în primele două zile de prognoză vremea va fi mai rece decât în mod normal și mediile temperaturilor maxime se vor situa în jurul valorii de 13 grade, apoi se va încălzi semnificativ până în data de 26 aprilie, cu o medie regională de 23 de grade. Va urma o nouă răcire în zilele de 27 și 28 aprilie, când media prognozată a maximelor va fi în jur de 19 grade.

În a doua săptămână regimul termic va avea ușoare fluctuații, iar maximele termice se vor încadra între 19 și 22 de grade, cu cele mai ridicate valori în data de 30 aprilie.

Temperaturile minime vor fi scăzute în primele două zile ale intervalului, cu o medie în jur de 2 grade, apoi vor crește până în 27 și 28 aprilie la o medie de 7 grade. În 29 și 30 aprilie mediile nocturne vor scădea la 5-6 grade, iar, până la sfârșitul celei de a doua săptămâni de prognoză, variațiile vor fi nesemnificative, temperaturile minime oscilând între 6 și 7 grade.

Vor fi intervale de timp în care va ploua, pe arii extinse și mai important cantitativ, cel mai probabil, în 23 și 27 aprilie. Excepție vor face zilele de 24 și 25 aprilie, când șansele de ploaie vor fi extrem de reduse.

În Dobrogea şi pe litoral, tendința temperaturii aerului va fi de creștere în cea mai mare parte a intervalului de referință. În medie, maximele diurne se vor încadra între 13 și 18 grade în prima săptămână și între 19 și 21 de grade în cea de-a doua. Evoluția va fi asemănătoare și în ceea ce privește regimul termic nocturn; temperatura aerului va crește, de la 6 grade la începutul intervalului, până spre 10-11 grade.

Probabilitatea de apariție a ploilor, pe arii restrânse și slabe cantitativ, va fi mai ridicată după data de 27 aprilie.

La munte, vremea va fi mai rece decât în mod normal în primele două zile ale intervalului de referință și se vor înregistra valori termice diurne în medie de 4…5 grade, apoi se va încălzi de la o zi la alta, până în data de 26 aprilie, când sunt prognozate temperaturi maxime de până la 14 grade. Ulterior temperatura aerului va scădea ușor și până spre finalul intervalului maximele diurne se vor încadra între 10 și 12 grade. Până în data de 24 aprilie, temperatura minimă va fi negativă și se va situa, în medie, între -2 și 0 grade. După această dată, temperatura aerului va crește treptat, cu ușoare fluctuații termice și se va încadra în general între 2 și 4 grade.

Local și temporar vor fi precipitații, iar cel mai probabil în 22 și 23 aprilie, iar după data de 27 aprilie acestea se vor semnala pe arii extinse și vor fi mai însemnate cantitativ. Excepție vor face zilele de 24 și 25 aprilie, când doar izolat și trecător vor fi precipitații. Acestea vor fi mixte în special în primele două zile ale intervalului de referință, iar în rest va ploua.

sursa: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax