Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

De 1 Mai, Marşul Fanfarei din Petreşti. Tradiţie de 140 de ani şi atmosferă de sărbătoare, pe străzile din localitate

Publicat

YouTube video

De 1 Mai, sunteţi invitaţi la Petreşti, unde fanfara din localitate continuă o poveste de 140 de ani, păstrând o tradiţie străveche. În zorii zilei, Fanfara va vesti venirea primăverii, pe străzile din localitate, în haine de sărbătoare și cu șepci împodobite cu flori. Va fi însoțită de parada de biciclete împodobite cu hârtii pastelate şi atmosferă veselă.

Citeşte şi URĂRI DE PAŞTE 2019 Mesaje și FELICITĂRI de Învierea Domnului. Transmite un gând bun celor dragi de Sărbători

În localitatea Petrești din județul Alba, viața curge altfel, fiind amprentată la fiecare pas de bogata istorie a popoarelor săsești care au ajuns aici de-a lungul istoriei. Cel mai puternic simbol, desprins din vremurile săsești este Fanfara Petrești, înființată în anul 1879, este cea mai longevivă fanfară a României, anul acesta aniversând 140 de ani glorioși de existență, transmit organizatorii.

Fanfara a dăinuit în timp trecând prin cele două războaie mondiale și momente de declin, însă istoria bogată și notele muzicale de inspirație săsească și măreția sa nu au pălit niciodată.

În cinstea trecutului grandios și din dorința de a vesti venirea primăverii, Fanfara Petrești realizează anual în pași glorioși marșul de 1 Mai. Tradiție străveche, care se derulează ritualic de 140 de ani fără întrerupere, defilarea de 1 Mai începe în zorii zilei, la ora 6.00, instrumentiștii având haine de sărbătoare și șepci împodobite cu flori, simboluri ale primăverii.

fanfara petresti

Membrii fanfarei se strâng în cerc, simbol al unității, la intersecția străzilor 1 Mai, Mihai Viteazul și Valea Sebeșului, intonând vocal versurile melodiei ”Der Mai ist gekommen”.

Apoi încep plini de entuziasm să colinde străzile Petreștiului, oprindu-se la fiecare poartă la care sunt întâmpinați de petreștenii iubitori de tradiție. Fanfara este însoțită de parada de biciclete împodobite cu hârtii pastelate și se manifestă printr-un ritm vesel de sărbătoare.

Fanfara Petrești s-a tranformat în anul 2010 în Asociația Fanfara Petrești fiind susținută prin sprijinul Primăriei Municipiului Sebeș și Consiliului Local Sebeș și prin devotamentul și entuziasmul celor 25 de membri, motivați de pasiunea pentru muzică, care fac posibilă continuitatea tradiției și culturii.

Până în prezent Fanfara Petrești a fost prezentă la zeci de activități culturale, marșuri oficiale precum și evenimente speciale, generând de fiecare dată o atmosferă perfectă, în ton cu emoțiile momentului.

Asociația Fanfara Petrești creează prin repertoriul bogat o atmosferă de sărbătoare perfectă pentru evenimentele marcante din viața oamenilor, fie ele fericite precum aniversări sau nunți cât și nefericite precum conducerea pe ultimul drum a celor dragi.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax